• 20.06.-СПА уикенд във Върнячка баня, избор на хотел; 3 нощувки със закуски, една вечеря, транспорт, застраховка и посещения по програмата.

Еднодневни екскурзии

Еднодневна екскурзия до Правец, Врачеш и Ботевград
Маршрут: София - Правец - Врачеш - Ботевград - София

Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 30  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Еднодневна екскурзия до гр.ПРАВЕЦ, с.ВРАЧЕШ и гр.БОТЕВГРАД

  • Програма:
Отпътуване в 08.00 часа от Бухово - Културен дом; пътуване посока Правец - посещение на Музейната експозиция, включваща оригинална възстановка на погребален ритуал от римската епоха (ІІ-ІІІ в.) и автентичен етнографски кът. В Музея може да разгледате експозицията „България на длан”. Макетите са триизмерни репродукции (мини-копия) на най-известните културно-исторически сгради и паметници в България. Разглеждане на къща-музей „Тодор Живков“, реставрирана през 1974 г. Експозиционната зала включва предадените на отговорно пазене от резиденция “Бояна” - София, част от колекцията подаръци на Тодор Живков, подарявани в качеството му на държавен глава на НР България. Има предмети от цял свят, които показват културното многообразие на различни страни и народи. Свободно време за кафе.
Отпътуване към Врачешки манастир - един от най-красивите в западна Стара планина. Манастирът е построен по времето на Второто българско царство, след победата на цар Иван Асен II над епирския деспот Теодор Комнин при Клокотница на 9-ти март, 1230 г. След победата, която се случила в деня, в който се празнуват св. Четиридесет мъченици, цар Иван Асен II решава да построи няколко църкви и манастири в чест на светиите, сред които е и Врачешкия манастир. В началото манастирът е основан като мъжко братство, но по-късно става женски, какъвто остава и до наши дни.
  • В 12.00 ч отпътуване за Ботевград - разглеждане на града и време за обяд; в следобедните часове отпътуване по обратния маршрут за прибиране в Бухово.

Пакетна цена за един човек: 30 лв.

  • Основни превозвачи на Атлантис тур ЕООД:
Ди Ви Ем травел ЕООД при пътуване с автобуси 49+1+1 места, Марка БОВА и СЕТРА, кат 3*.
Магнолия 74 ЕООД при пътуване с 19+1+1-местен бус Мерцедес Спринтер, кат. 1*.

Туроператорът има застраховка „Отговорност“ в ЗК Лев Инс АД, валидна до 31.05.2023 год; адрес на ЗК – гр. София, бул. Симеоновско шосе №67А, тел: 02 404 9402; 0800 15333.