море

4-звездни хотели Слънчев бряг
Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Собствен транспорт

Дати: 05.09.2021 - 30.09.2021 г., 16.09.2021 - 29.09.2021 г., 21.09.2021 - 30.09.2021 г., 23.09.2021 - 30.09.2021 г.


от: 57  лв.
Програма
Хотели по програмата
Курортен комплекс Слънчев бряг
Слънчев бряг е най-големият български курорт. Разположен е на залив с формата на полумесец, обърнат на изток. Северната част на курорта опира в полите на последните възвишения на Стара планина, където се слива с град Свети Влас, а южната му част опира в древния град Несебър. Международното летище Бургас в Сарафово е на 27 км от центъра на курорта, а морското пристанище и жп гара Бургас - на 40 км от него. Има редовни връзки с областните центрове Бургас и Варна. Съвсем наблизо е най-голямото яхтено пристанище Марина Диневи, отговарящо изцяло на световните стандарти. В курорта се движи екологично чист вътрешен транспорт- минивлакчета, велорикши и велосипеди.
Ландшафтът на Слънчев бряг е равнинен, морското дъно е пясъчно с постепенен наклон, без изненадващи дълбочини. Плажната ивица от ситен, еднороден пясък, е дълга над 10 км и на места е широка повече от 60 метра. В западната й част са разположени дюнни образувания, представляващи национален резерват с обща площ 86 хектара.
Средната месечна температура на въздуха през активния туристически сезон не надвишава 25-26 градуса, а средната месечна влажност се изменя в границите 60-65 на сто. Периодът юни-септември се характеризира с минимален брой /3-4/ мрачни дни месечно и максимален брой /20-25/ ясни слънчеви дни.
Изграждането на курорта започва през 1958 година. Хотелът, който посреща първите туристи на 8 юни 1959 е хотел “Калина", а първият ресторант е “Нептун”. До юли 1959 г. в Слънчев бряг се пускат в експлоатация първите 30 хотела и 4 хижи с 2 655 легла, 5 ресторанта с 4 102 места. Първият представителен хотел в комплекса е хотел “Глобус”, завършен през 1962 г. Първият построен бар е “Русалка” и атракционните заведения “Чучура” и “Рибарска хижа”.
Днес на територията на комплекса са разположени повече от 200 хотела, категория от 3 до 5 звезди, както и над 100 атракционни заведения, между които и най-големият воден парк на Балканския полуостров – “Аква Парк”. Хотелите предлагат всички възможности за пълноценна почивка - открити и закрити басейни, зелени паркове и градини, спортни съоръжения, ресторанти, дневни и нощни барове, атракционни заведения, салони за красота, спа центрове и др.
За любителите на спорта Слънчев бряг предлага тенискортове, баскетболни и волейболни игрища, миниголф, велосипеди, както и гребни и платноходни лодки, скутери, водни ски, водни колела, воден парашут и др.
Многобройни са ресторантите в български стил, както и съвременните заведения с европейска и азиатска кухня. Модерните нощни клубове и дискотеки създават музикалното вълшебство на нощите в Слънчев бряг. Тук често гостуват популярни диджеи и изпълнители и техните партита привличат много млади хора.
Слънчев бряг разполога и с възможности за целогодишно развитие на конгресен туризъм с модерни конферентни зали за семинари, симпозиуми, конгреси и други прояви.
Заради красивата природа, мекия климат, кристално чистата вода и финия пясък, Слънчев бряг е удостоен с престижната международна награда “Син флаг”.