Екскурзии в Сев. Македония

ВЕЛИКДЕН на Охридското езеро
Маршрут: София – Скопие – Струга– Охрид - Манастирът "Свети Наум" – Битоля – София

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

от: 320  лв.
Програма
Видео
Важно е да знаете
ВЕЛИКДЕН на Охридското езеро в най-добрия хотел ДРИМ****- Струга Четиридневна екскурзия с автобус
Три полупансиона ..и още 2 вечери на блок-маса с оркестър; Тържествена Великденска вечеря с безлимитни напитки и жива музика и богата туристическа програма
Традиционна и обичана програма вече 7-ма година ♥
Заповядайте с нас на един весел и незабравим Великден, с македонска трапеза и хубава музика!
Програма
1-ви Ден, 22.04.: 07.00 ч Отпътуване от СОФИЯ за РС Македония по маршрут София – Кюстендил –Скопие -Струга. Преминаване на граничните пунктове Гюешево и Деве баир. По обяд туристическа разходка в старата част на град Скопие, разглеждат се чаршията, църквата “Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев, преминаване по каменния мост, посещение центъра на града около паметника „Войн на кон“, Триумфалната арка, и паметници на революционери. Свободно време за обяд и сувенири. Отпътуване за СТРУГА. Привечер настаняване в хотел Дрим****. Вечеря на блок-маса. Нощувка
2-ри Ден, 23.04.: Закуска на блок-маса. Свободно време в Струга или 10 ч., екскурзия по желание **Екскурзия до ВЕВЧАНИ – столицата на хумора в Македония, архитектурен резерват, живописно разположен в подножието на планината Ябланица, северно от Струга, включен обяд с традиционни ястия и жива музика. Свободно време в парка на Вевчанските извори (20 €). Връщане в хотела; свободно време за разходка в Струга: къщата на братя Миладинови, паметника на Стружанката; старата чаршия.
19 – 23 ч. Вечеря на блок-маса с жива музика.
В 23 часа посещение на Празнична Великденска литургия в църквата „Свети Великомъченик Георги“ в Струга.
3-ти Ден, 24.04.: ВЕЛИКА НЕДЕЛЯ. Закуска на блок-маса с шарени яйца и козунак. 09 ч. по желание* Eкскурзия по бреговете на Охридското езеро ще започнем с Билянините извори, ще продължим по брега на езерото до манастирския комплекс “Св.Наум”, със запазени стенописи и иконостас, съхранили духа на времето. Разглеждане на парка и параклиса Св.Петка. Свободно време за обяд и избор на красиви бижута от прочутия бисер. Отпътуване за ОХРИД - пешеходна разходка в Стария град: от стария чинар, паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви, църквата “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Св. Кл. Охридски, Самуиловата крепост – короната на града. Свободно време за сувенири в центъра. Връщане в хотела.
19- 01 ч. Празнична великденска Вечеря с традиционни специалитети, поляти с БЕЗЛИМИТНИ местни алкохолни и безалкохолни напитки и ОРКЕСТЪР на живо в ресторанта на хотела. Нощувка.
4-ти Ден, 25.04.: Закуска. B 10 ч. отпътуване от хотела за БИТОЛЯ. Пешеходна разходка в центъра на Битоля – Сахат кула, старата чаршия с консулските служби , църквата Св.Димитър. По обяд отпътуване за Бьлгария. Пристигане в София късно вечерта.
  • Информация за настаняването:
ХОТЕЛ ДРИМ ****, СТРУГА, www.hoteldrim.com
Хотелът е един от водещите хотели на Охридската Ривиера, разположен на самия бряг на езерото и на р. Черни Дрим. Предлага великолепна панорамна гледка към езерото и града. Построен в класически стил, изцяло поетапно реновиран през последните 3 години. Всички стаи разполагат с телефон, сателитна телевизия, баня (с душ-кабина или вана) , минибар , балкон. Хотел Дрим разполага с два ресторанта, всеки с по 250 места, с местна и интернационална кухня, пиано бар с 80 места и елегантна атмосфера , спортен център, тенис на маса, билярд, паркинг.

https://www.youtube.com/watch?v=rIKNXcWbet8