Екскурзии в Македония

ВЕЛИКДЕН на Охридското езеро
Маршрут: София – Скопие – Струга– Охрид - Манастирът "Свети Наум" – Битоля – София

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 26.04.2019 г.


от: 299  лв.
Програма
Цени
Видео
Важно е да знаете
ВЕЛИКДЕН на Охридското езеро в най-добрия хотел ДРИМ**** - Струга
Четиридневна екскурзия с автобус от 26.04.19 до 29.04.2019 ;
Три полупансиона ..и още 2 Празнични вечери с оркестър; Великденски Обяд на барбекю с безлимитни напитки , жива музика на езерото

Програма

1 Ден 26.04 .
07.30 ч Отпътуване от София/ площад Ал.Невски за Македония по маршрут София – Кюстендил –Скопие -Струга. Преминаване на граничните пунктове Гюешево и Деве баир. По обяд туристическа разходка в старата част на град Скопие , разглеждат се чаршията, каменния мост, църквата “Св. Спас”с гроба на Гоце Делчев, посещение на новия център на града около паметника на Александър Македонски. Свободно време за обяд и сувенири. Отпътуване за Струга. Привечер настаняване в хотел Дрим**** . Вечеря на блок-маса. Нощувка

2 Ден 27.04
Закуска на блок-маса. Св. време в Струга или 10 ч. По желание **екскурзия с кораб по езерото до манастира “Св. Наум” / 25 лв./. Круиза по езерото е съпроводен с екскурзоводна беседа и жива музика. Слизане и посещение на манастирския комплекс “Св.Наум”, със запазени стенописи и иконостас, съхранили духа на времето. Разглеждане на парка и параклиса Св.Петка. Свободно време за обяд и избор на красиви бижута от прочутия бисер.17 ч. връщане в хотела. свободно време за разходка в Струга: къщата на братя Миладинови, паметника на Стружанката;старата чаршия . Завръщане в хотела.
19 - 23:30ч. Вечеря на блок-маса с жива музика
В 23 часа посещение на Празнична Великденска литургия в църквата „Свети Великомъченик Георги“в Струга.

3 Ден 28.04.2019. Велика неделя.
Закуска на блок-маса. 09ч. По желание* Eкскурзия до Охрид с екскурзовод и автобус / 15 лв./ Охрид пешеходна разходка на стария град : паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви, църквата “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица – Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Св. Кл. Охридски, Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост – короната на града, Църквата “Св. Богородица Каменско”, Стария чинар и др. Свободно време за сувенири в центъра. Връщане в хотела.
13 - 15 часа – участие в една истинска атракция  „Празничен великденски обяд ” на брега на Охридското езеро пред хотела. Специален комплимент от домакините с боядисани яйца, димящи открити грил– бюфети с апетитни меса, сезонен салатен бар,традиционни специалитети, поляти с безлимитни местни напитки и оркестър на живо.
19 - 01 ч. Вечеря на блок-маса с жива музика. Продължаване на празничното веселие. Нощувка.

4 Ден 29.04.
Закуска. B 10 ч. отпътуване от хотела за България. Пешеходна разходка в центъра на Битоля- старата чаршия с консулските служби , църквата Св.Димитър. По обяд отпътуване за Бьлгария. Пристигане в София късно вечерта.

ХОТЕЛ ДРИМ ****, СТРУГА www.hoteldrim.com
хотел Дрим е един от водещите хотели на Охридската Ривиера, разположен на самия бряг на езерото и на р. Черни Дрим. Предлага великолепна панорамна гледка към езерото и града. Построен в класически стил, изцяло поетапно реновиран през последните 3 години. Всички стаи разполагат с телефон, сателитна телевизия, баня (с душ-кабина или вана) , минибар , балкон. Хотел Дрим разполага с два ресторанта, всеки с по 250 места, с местна и интернационална кухня, пиано бар с 80 места и елегантна атмосфера , спортен център, тенис на маса, билярд, паркинг.