• 25.04. - Уикенд в Текирдаг, пакетна цена 250 лв на човек; потвърдено отпътуване от София, Самоков, с. Елешница, Средногорие и Пловдив. *2025 г - *29.03. - еднодневна екскурзия Боженци и Трявна, цена 55 лв за един човек; *05.04. - двудневно автобусно пътуване до Серес и Нигрита за посещение на черквата Свети Георги, нощувка със закуска в гр.Серес, пакетна цена от 145 лв при отпътуване от София.

Екскурзии в Сърбия

Септемврийски празници във Върнячка баня в Хотел ФОНТАНА 4*
Маршрут: София - Калотина - Върнячка баня - Крушевац - София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 425  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Върнячка баня е курортен град и община в Рашки окръг, Централна Сърбия. Градът е разположен край река Западна Морава. Населението му е близо 16 хил. жители. Върнячка баня е селище от 19 век. Намира се в подножието на планината Гоч, в близост до Западна Морава (Сръбска Морава), на границата между Поморавието и района на Кралево в Рашка, но етнографски и исторически влиза в границите на Расинско, т.е. Крушевско.
Град Тръстеник отстои на 7 км, областният град Кралево – на 27 см, Крушевац – на 34 км, Ниш – на 125 км, столицата Белград – на 200 км.
От север курортния град е защитен от ветровете посредством масива на Гледачките планини. Надморската височина варира от 220 до 300 м. Климатът във Върнячка баня е умереноконтинентален, като зимата е мека и снежна, а лятото – хладно със свежи утрини и лек ветрец от планината, което създава на мястото идеални условия за развитие на курортна дейност. Във Върнячка баня има 7 минерални извора. Тези благоприятни условия правят курортния град предпочитана целогодишна дестинация. Заповядайте на това пътуване с нас, за да се уверите лично!
  • ПРОГРАМА

  • Първи ден: Отпътуване от София в 7.00 ч. за Сърбия през ГКПП „Калотина“. Пътуване по маршрута в посока Върнячка баня – Спа Кралицата на Сърбия, сравнявана с известните СПА курорти като чешкия Карлови Вари. Днес има седем минерални извора – топли и студени, четири от които се използват за спа терапии. Топлата вода е уникална с това, че е с постоянна температура като телесната температура на човека (36,5 ° C), използва се за пиене и къпане. Студената минерална вода е от 14 до 27° C. Пристигане във Върнячка баня и настаняване в СПА хотел Fonatana 4+*, - един от най-хубавите хотели в курорта, който се намира в центъра на Върнячка баня, на 1 минута от пешеходната зона. Хотелът има СПА и Уелнес зона с вътрешен басейн с температура на водата около 28- 29 °C ( размери 10 м. на 8 м. ), малък басейн – 35 °C, детски басейн – около 36 °C и басейн – джакузи за 10 човека – около 36 °C, турска баня, ледена стая, тропически душ, зона за реклас и др. Свободно време за разходка или ползване на СПА центъра на хотела. Вечерта – празнична вечеря с вкл напитки и жива музика.
  • Втори ден: Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до манастира Жича и гр. Кралево, допл 35 лв на човек при мин 20 човека. Жича е един от най-почитаните от сърбите манастири. Той е от онзи тип манастири с огромни зелени дворове с много пейки, със стари иглолистни дървета и сгради в ярки цветове. Има нещо много успокояващо в тази 800 –годишна обител, в яркочервената и катедрална църква, в историите за пищни коронации на крале. Отпътуване за Кралево. Пешеходна разходка в центъра на града. Свободно време за обяд или шопинг. Тези от Вас, които предпочетат обяд, ще Ви заведем в хубава типична сръбска кафана с вкусна и качествена храна (обяда не е включен в цената на екскурзията). Завръщане в хотела. Свободно време.
  • Трети ден: Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за България с попътно спиране в Крушевац. Пешеходна разходка в центъра на града, разглеждане на Лазарев град. Продължаване по маршрута със спиране в Димитровград за късен обяд или пазаруване. Пристигане в София вечерта.

  • Информация за настняването:
Хотел ФОНТАНА 4+* - един от най-добрите и най-предпочитани от туристите хотел във Върнячка баня. След основна реновация през 2018 год., хотелът предлага настаняване в 215 помещения – луксозни стаи и апартаменти. В комплекса има два ресторанта, конферентна зала, рецепция, лоби бар, СПА център на 800 кв. метра площ – три басейна с топла вода, джакузи, сауна, солена стая, турска баня, тропически душ. Хотелът се намира в непосредствена близост до централната пешеходна зона на града – прекрасна зелена територия, организирана за всеки вкус с многобройни магазини, кафенета, две сцени и паркова зона за почивка, което го прави идеален за престой през цялата година – почивка, пътуване по бизнес с цел обучение или тийм билдинг, чествания на празници или семейни тържества. Всичко тук работи за вашето пълно удовлетворение!