Екскурзии в Сърбия

SPA уикенд във Върнячка баня
Маршрут: София – Ниш - Крушевац - Върнячка Баня - София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 17.06.2022 г.


от: 217  лв.
Програма
Хотели по програмата
Важно е да знаете
ПРОГРАМА
1-ви ден: София – Ниш - Крушевац - Върнячка Баня
Отпътуване в 7:00 ч. от пл. Храм-паметник Алекс Невски, началото на ул. Оборище, по маршрут: София - ГКПП Калотина- Ниш - Крушевац- Върнячка баня.
Пристигане в НИШ преди обяд – пешеходна разходка за разглеждане на забележитеностите в централната градска част и време за кафе.
Продължаване по маршрута и пристигане в КРУШЕВАЦ - столица на владенията на княз Лазар в далечната 1387 г. Туристическа програма: централния площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., Паметникът на мира, Църквата "Св. Георги", Археологическият парк "Лазарев град" с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на църквата "ЛАЗАРИЦА", изградена в периода 1378-1380 г. от княз Лазар. Свободно време за кафе.
Отпътуване за Върнячка баня - курортът с най-добра слава и най-дълги традиции в балнео лечението в Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. "Топла вода" е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IV в. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е "Йезеро", докато "Снежник" и "Слатина" са студени извори. Настаняване в хотел. Вечеря; нощувка.
2-ри ден: Върнячка баня
Закуска в хотела; свободен ден за разходка в курортното градче – един час сити тур комплимент от нашия партньор на място; възможност за ползване на СПА зоната според мястото на настаняване. Вечерта – вечеря с богато меню с вкл напитки и жива музика; нощувка.
3-ти ден: Върнячка баня – Димитровград/ Цариброд – София
Закуска. След закуска освобождаване на хотела и в 11.00 ч отпътуване за България. Попътна спирка за късен обяд, кафе или пазаруване в Димитровград/ Цариброд. Продължаване по маршрута за София; пристигане в София в ранния следобяд.