• 03.08.-Източни Родопи - двудневна екскурзия с нощувка и вечеря в хотел Перперикон в град Кърджали, пакетна цена 155 лв на човек в дв/ тройна стая.

Екскурзии в Сърбия

SPA уикенд във Върнячка баня
Маршрут: София - Крушевац - Върнячка Баня - София

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 12.06.2025 г.


от: 445  лв.
Програма
Хотели по програмата
Важно е да знаете
  • ПРОГРАМА:
  • 1-ви ден: София – Крушевац - Върнячка Баня
Отпътуване в 7:00 ч. от пл. Сточна гара, бензиност Лукойл, по маршрут: София - ГКПП Калотина- Крушевац- Върнячка баня.
Пристигане в КРУШЕВАЦ - столица на владенията на княз Лазар в далечната 1387 г. Туристическа програма: централния площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., Паметникът на мира, Църквата "Св. Георги", Археологическият парк "Лазарев град" с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на църквата "ЛАЗАРИЦА", изградена в периода 1378-1380 г. от княз Лазар. Свободно време за кафе.
Отпътуване за Върнячка баня - курортът с най-добра слава и най-дълги традиции в балнео лечението в Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. "Топла вода" е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IV в. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е "Йезеро", докато "Снежник" и "Слатина" са студени извори. Настаняване в хотел. Вечеря; нощувка.
  • 2-ри ден: Върнячка баня
Закуска; свободен ден за разходка в курортното градче – един час сити тур комплимент от нашия партньор на място; възможност за ползване на СПА зоната според мястото на настаняване; нощувка.
  • 3-ти ден: Върнячка баня - с опция за полудневна екскурзия до манастира Жича и Кралево
Закуска; в 09.30 ч отпътуване за Кралево и манастира Жича - с доплащане и при мин 20 човека; свободен следобяд за СПА в хотела.
  • 4-ти ден: Върнячка баня – Димитровград/ Цариброд – София
Закуска. След закуска освобождаване на хотела и в 09.00 ч отпътуване за България. Попътна спирка за късен обяд, кафе или пазаруване в Димитровград/ Цариброд. Продължаване по маршрута за София; пристигане в София в ранния следобяд.