Екскурзии в Сърбия

Трети март във Върнячка баня, Сърбия с МИРОСЛАВ ИЛИЧ - Хотел Фонтана 4 + зв.
Маршрут: София - Калотина - Ниш - Върнячка баня - Крушевац -София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 316  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Върнячка баня е курортен град и община в Рашки окръг, Централна Сърбия. Градът е разположен край река Западна Морава. Населението му е близо 16 хил. жители. Върнячка баня е селище от 19 век. Намира се в подножието на планината Гоч, в близост до Западна Морава (Сръбска Морава), на границата между Поморавието и района на Кралево в Рашка, но етнографски и исторически влиза в границите на Расинско, т.е. Крушевско.
Град Тръстеник отстои на 7 км, областният град Кралево – на 27 км, Крушевац – на 34 км, Ниш – на 125 км, столицата Белград – на 200 км.
От север курортния град е защитен от ветровете посредством масива на Гледачките планини. Надморската височина варира от 220 до 300 м. Климатът във Върнячка баня е умереноконтинентален, като зимата е мека и снежна, а лятото – хладно със свежи утрини и лек ветрец от планината, което създава на мястото идеални условия за развитие на курортна дейност. Във Върнячка баня има 7 минерални извора. Тези благоприятни условия правят курортния град предпочитана целогодишна дестинация. Заповядайте на това пътуване с нас, за да се уверите лично!

Програма:

01.03.,
Отпътуване от София, пл. Храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище в 07.30 часа; пътуване по маршрута и преминаване през ГКПП Калотина; първа спирка за почивка, кафе или ранен обяд и разглеждане на забележителностите на
град Ниш –
престой ок 2 часа. Продължаване по маршрута, пристигане във Върнячка баня и настаняване в избрания хотел. Свободно време, първа услуга – вечеря.
02.03.,
07.30 – 09.00 часа закуска; свободно време за разходка в курортния град; вечерта – гала вечеря* от 20.00 ч до 00.00 ч.
03.03.,
07.30 – 09.00 часа закуска; освобождаване на хотела и в 11.00 часа отпътуване за България. Попътно разглеждане на
Крушевац,
който през 1387г. е бил столица на владенията на княз Лазар. Разглеждане на централния площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., паметникът на Мира, Църквата "Св. Георги", Археологическия парк “Лазарев град”, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на църквата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Свободно време ок 1 час за обяд. Продължаване по пътя за България с попътно спиране в
Димитровград
за кафе и пазаруване. Прибиране в София късно вечерта.
Посочените часове са в местно време.

Хотел ФОНТАНА 4+* -
един от най-предпочитани от туристите хотел във Върнячка баня – отлично съотношение между качество и цена! След основна реновация през 2018 год., хотелът предлага настаняване в 215 помещения – луксозни стаи и апартаменти. В комплекса има два ресторанта, конферентна зала, рецепция, лоби бар, СПА център на 800 кв. метра площ – три басейна с топла вода, джакузи, сауна, солена стая, турска баня, тропически душ. Хотелът се намира в непосредствена близост до централната пешеходна зона на града – прекрасна зелена територия, организирана за всеки вкус с многобройни магазини, кафенета, две сцени и паркова зона за почивка, което го прави идеален за престой през цялата година – почивка, пътуване по бизнес с цел обучение или тийм билдинг, чествания на празници или семейни тържества. Всичко тук работи за вашето пълно удовлетворение! Ще получите повече от очакваното!
  • Потвърдено тръгване от Плевен!