• До 13.02 сме на разположение по телефона и онлайн. Заповядайте в офиса ни от 14.02 *24.02. - Турция - Одрин с една нощувка, петъчен и съботен пазар, потвърдено настаняване в централната градска част, на пешеходно разстояние от покрития пазар, джамията селимие и пешеходната търговска улица; цена 125 лв; *04.03. - Сърбия - двудневна екскурзия в Ниш, настаняване в хотел Видиковац за една нощувка със закуска и вечеря с вкл напитки и жива музика, цена: 165 лв; *21.09. - Турция - Кападокия, автобусна екскурзия, 7 дни, 5 нощувки със закуски и вечери, цена: 494 лв. на човек за записване до 31.03.

Екскурзии в Сърбия

Нова Година 2023 в Сърбия - Чачак
Маршрут: София - Чачак - Дървенград - Ниш - София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Собствен транспорт

Дати:


от: 341  лв.
Програма
Хотели по програмата
Важно е да знаете
НОВА ГОДИНА 2023 в Сърбия, Чачак - пъстър свят на Балканско настроение !!!
/Новогодишна вечеря в хотел LIVADE 3* /
София - Чачак - Дървенград - Ниш - София
  • с екскурзия до Дървения град на Емир Кустурица

Няма места за автобуса! Има последни стаи за пътуване със собствен транспорт!

3 дни / 2 нощувки
31.12.2022-02.01.2023 г.

ПРОГРАМА С АВТОБУС:

Ден 1 - 31.12.2022 / събота/
Отпътуване в 04:00 ч. от бензниностанция ОМВ до хотел Санкт Петергбург в гр. Пловдив. Отпътуване в 6.00 ч. от автогара "Сердика / бивш Трафик Маркет между Централна Гара и Централна Автогара София". Преминаване на ГКПП Калотина.
Пътува се по маршрут Пирот - Ниш - Кралево - Чачак. По обяд настаняване в хотел Kole 3* в Чачак, периферно разположен.
"Добродошлица" - коктейл, с който домакините ни посрещат в града си и ни пожелават приятен престой.
Подготовка за Празничната Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел LIVADE 3*. Трансфер /включен в цената / от хотел Kole 3* до хотел Livade 3*, където в обстановката на уютния ресторант на хотела се провежда празничната Новогодишна вечеря.
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела с жива музика, богато меню, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство.
Завръщане в хотел Livade /осигурен трансфер от хотела след полунощ/ .
Нощувка.

Ден 2 - 01.01.2023 / неделя/
Закуска.
Туристическа програма в Чачак - посещение на църквата "Възнесение Христово" до централния градски площад. /беседите в обектите са на сръбски език/.
Православният храм е паметник на културата, ценен за града и района, като най-старата част от него е на достолепните 800 години.
Посещение на Градския музей с богата колекция, отразяваща развитието на бита и културата на населението в района от праисторически времена до днес. В пределите на Римската Империя Чачак попада в пределите на процъфтяващата провинция Далмация, като артефакти от това време се съхраняват в музея. За обичаите свидетелства етнографската сбирка, а за военното минало - колекцията от унифроми, ордени и оръжия. /беседите в обектите са на сръбски език/.
Посещение на Дървения Град на Кустурица / без включена входна такса - около 3 евро - или 300 динара /. Това е първият културен обект, дело на Кустурица, който всяка година е домакин на филмовия и артистичен фестивал Kustendorf. На върха на хълма Мечавник над долината Мокра Гора са "поставени" 20 автентични къщи от различни краища на Сърбия, които създават неповторима обстановка. Уличките, площадите и църквата също са от дърво, а в центъра гордо чака посетители дървеното кино, кръстено на Стенли Кубрик.
Завръщане в хотела.
Вечерта - вечеря в ресторанта на хотела по меню с неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство.
Нощувка.

Ден 3 - 02.01.2023 / понеделник/
Закуска.
Освобождаване на стаите.
Отпътуване за България.
По пътя спирка в Ниш за обяд и разходка.
Завръщане в България.