• 03.08.-Източни Родопи - двудневна екскурзия с нощувка и вечеря в хотел Перперикон в град Кърджали, пакетна цена 155 лв на човек в дв/ тройна стая.

Екскурзии в Сърбия

Фестивал на баницата в Бела Паланка - нощувка в етно село Стара планина
Маршрут: София-Бела Паланка-с.Кална-София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 10.08.2024 г.


от: 190  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
  • Потвърдено отпътуване от Самоков!
  • Програма
  • Първи ден: Отпътуване в 08.00 ч от София - пл. Сточна гара; пътуване по маршрут посока ГКПП Калотина. Пристигане в град ПИРОТ за посещение и пешеходна обиколка на града. Свободно време (около час) за кафе и шопинг в центъра, възможност за закупуване на продукти от местния пазар. Отпътуване за гр. БЕЛА ПАЛАНКА. Включване в тържествата по случай „Денят на баницата” - международно състезание по приготвяне на традиционна баница, посещавано както от местни така и от чуждестранни гости. Празникът е изключително колоритен и пъстър, превърнал се в традиция за Бела Паланка и провеждащ се 17-та година. На него се събират майстори баничари от цяла Сърбия, Босна, България, Македония и Турция, дошли да покажат своето майсторство в приготвянето на вкусна баница. Ще можете да опитате от най-различни видове баници - като баница с тиква, баница с месо, баница с праз и сирене, с картофи, както и още много други типично сръбски изкушения. Освен изкусителните гозби, в програмата на фестивала са включени още концерти и конкурси. Има и гости от далечна чужбина, които показват кулинарни специалитети, характерни за техните страни. В късния следобяд отпътуване за село Кална; настаняване в етно село Стара планина; вечеря, нощувка.
  • Втори ден: Закуска; в 10.00 ч отпътуване за Димитровград; престой ок 1 час за кафе и пазаруване; продължаване по обтания маршрут. Прибиране в София късния следобяд.