• 16.03. - Турция - Потвърдена! тридневна екскурзия в Текирда, настаняване в хотел Гранбела 4 зв, две нощувки със закуски, цена: 219 лв; *21.09. - Турция - Кападокия, автобусна екскурзия, 7 дни, 5 нощувки със закуски и вечери, цена: 494 лв. на човек за записване до 31.03.

Екскурзии в Сърбия

ФЕСТИВАЛ на БАНИЦАТА в БЕЛА ПАЛАНКА
Маршрут: София - Бела Паланка - Ниш - София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 12.08.2023 г.


от: 170  лв.
Програма
Цени
Видео
Важно е да знаете
  • Програма:
Ден 1
Отпътуване в 07:00 ч. от пл. Храм паметник Александър Невски в София за град ПИРОТ. Посещение и пешеходна обиколка на града. Свободно време (около два часа) за шопинг в центъра и възможност за закупуване на сирене, кашкавал, ракия, колбаси и други от местния пазар. Отпътуване за гр. БЕЛА ПАЛАНКА. Включване в тържествата по случай „Денят на баницата” - международно състезание по приготвяне на традиционна баница, посещавано както от местни така и от чуждестранни гости. Празникът е изключително колоритен и пъстър, превърнал се в традиция за Бела Паланка и провеждащ се 17-та година. На него се събират майстори баничари от цяла Сърбия, Босна, България, Македония и Турция, дошли да покажат своето майсторство в приготвянето на вкусна баница. Ще можете да опитате от най-различни видове баници - като баница с тиква, баница с месо, баница с праз и сирене, с картофи, както и още много други типично сръбски изкушения. Освен изкусителните гозби, в програмата на фестивала са включени още концерти и конкурси. Има и гости от далечна чужбина, които показват кулинарни специалитети, характерни за техните страни. В 16.00 ч отпътуване за град Ниш; настаняване в преночище Лира Екселант/ семеен хотел кат 3 зв; вечеря, нощувка.
Ден 2
Закуска; в 10.00 ч отпътуване за Димитровград; престой ок 1 час за кафе и пазаруване; продължаване по маршрута за София. Прибиране в София късно вечерта.
Информация за настаняването: