• До 13.02 сме на разположение по телефона и онлайн. Заповядайте в офиса ни от 14.02 *24.02. - Турция - Одрин с една нощувка, петъчен и съботен пазар, потвърдено настаняване в централната градска част, на пешеходно разстояние от покрития пазар, джамията селимие и пешеходната търговска улица; цена 125 лв; *04.03. - Сърбия - двудневна екскурзия в Ниш, настаняване в хотел Видиковац за една нощувка със закуска и вечеря с вкл напитки и жива музика, цена: 165 лв; *21.09. - Турция - Кападокия, автобусна екскурзия, 7 дни, 5 нощувки със закуски и вечери, цена: 494 лв. на човек за записване до 31.03.

Екскурзии в Турция

Нова Година 2023 в Кушадасъ
Маршрут: София- ГКПП Капитан Андреево -Кушадасъ -ГКПП Капитан Андреево - София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 552  лв.
Програма
Хотели по програмата
Важно е да знаете
29.12.2022 - 02.01.2023 г. - 4 нощувки

ПРОГРАМА

Ден 1 - 28.12.2022 г.
Отпътуване:
в 16:00 ч. от София автогара "Сердика" / бивш Трафик Маркет между Централна Гара и Централна Автогара София",
в 17:00 ч. от Пазарджик, бензиностанция "Шел" АМ Тракия
в 17:30 ч. от Пловдив, бензиностанция "ОМВ " пред хотел "Санкт Петербург";
в 19:00 ч. от Димитровград, бензиностанция "Газпром" на разклона за Димитровград в посока Хасково
Преминаване на граница през ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле.
Преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море. Бреговете му докосват и двата континента - Европа и Азия. Редовно между двата бряга плават фериботи, а в марината акостират луксозни яхти, преминаващи през протока.
Нощен пеход.

Ден 2 - 29.12.2022 г.
Преминаване покрай третия по големина град в Турция – Измир - Европейското Сърце на Турция, съвременен и впечатляващ град, който се разраства постоянно.
Настаняване в хотел KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort 5* - един от най-добрите в района на Егейските курорти - нов, луксозен комплекс, който получава най-високи оценки от посетилите го туристи от момента , в който отваря врати до сега / престоят в хотела започва с обяд/.
Следобед - по желание с допълнително заплащане обзорна екскурзия в курорта Кушадасъ
Завръщане в хотела.
Нощувка.

Ден 3 - 30.12.2022 г.
Закуска.
За гостите, които желаят да се докоснат до културата на страната, турските ни партньори предлагат набор от интересни полудневни и целодневни екскурзии, които да разнообразят престоя и да разкрият културните и природни съкровища на района.
По желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до Памуккале: природният феномен, чието име в превод означава "Замък от Памук". В приказната местност със снежнобели водопади, травертинови каскади и млечно-бели "лунни езера" се намира и древния град Хиераполис, включен в листата за Световно Културно Наследство на ЮНЕСКО.
Целодневният тур включва двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на Памуккале и древния град Хиераполис, обяд на шведска маса (напитките се заплащат допълнително), възможност за пазаруване на сувенири от оникс. В цената не са включени: Античния басейн, всички видове питиета по време на обяд, лични разходи по врме на пътуването.
Завръщане в хотела.
Нощувка.
  • Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на провеждане на допълнителните мерорприятия по програмата по дни.

Ден 4 - 31.12.2022 г.
Закуска.
По желание с допълнително заплащане полудневна екскурзия до Древния Град Ефес: туристическа забележителност с огромно значение, която привлича хора от цял свят. Ефес е разположен на огромна площ и пази най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. На територията му сияят с хилядолетната си мъдрост Храмът на Артемида – едно от Седемте чудеса на Древния свят, храмовете на Адриан и Домециан, театъра – считан за най-големия в Древността с капацитета си от 44 000 души и двете агори - за уреждане на търговски дела и важни държавни въпроси.
Посещение на Дома на Дева Мария - място за поклоничество, не само на християните, но и на мюсюлманите. Откакто е открит домът хора от всички възрасти, религии и националности посещават последния "пристан" на Света Богородица. Всеки може да напише своето пожелание и молитва и да го остави на стената в близост до къщата й с надежда, че ще се изпълни. Освен поклонническо място, Къщата на Девата е и основна културна забележителност в района, само на 7 км. от Ефес.
Полудневният тур включва двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на изброените обекти и обяд на шведска маса (напитките се заплащат допълнително). Възможност за пазаруване на локум, сувенири и други.
Завръшане в хотела следобяд.
Подготовка за Новогодишната вечер.
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort 5* / All Inclusive на напитките до 02:00 ч. /
Нощувка.
  • Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на провеждане на допълнителните мерорприятия по програмата по дни.

Ден 5 - 01.01.2023 г.
Закуска.
По желание с допълнително заплащане екскурзия до архитектурния резерват Шириндже и главния търговски град Селчук.
Село Шириндже става световноизвестно през 2012 г., заради календара на маите, в който се упоменава, че само то и едно френско село ще оцелеят след края на света. Разбира се, интересът към него се дължи не само на древните маи-мъдреци, а и на запазената колоритна обстановка с калдаръмени улички, варосани бели къщи, множество магазинчета, ателиета и дюканчета. Уханните плодови вина, традиционният десерт кюнефе, поднасян в ресторантчетата и оригиналното гюзлеме допълват очарованието и хармонията на "вечното" село. Цената на тура включва двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, входни такси, посещение на крепостта в Селчук, джамията "Иса Бей", гробът на "Свети Йоан" и обяд (всички напитки се заплащат допълнително). Свободно време и възможност за пазаруване.
Завръщане в хотела следобяд.
Свободно време.
Нощувка.
  • Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на провеждане на допълнителните мерорприятия по програмата по дни.

Ден 6 - 02.01.2023 г.
Закуска.
На обяд освобождаване на хотела и отпътуване за България.
На връщане отново преминаваме с ферибот през Дарданелите.
Нощен преход. Завръщане в България на 02.01 срещу 03.01 след полунощ или рано сутринта според града на пристигане.