• До 13.02 сме на разположение по телефона и онлайн. Заповядайте в офиса ни от 14.02 *24.02. - Турция - Одрин с една нощувка, петъчен и съботен пазар, потвърдено настаняване в централната градска част, на пешеходно разстояние от покрития пазар, джамията селимие и пешеходната търговска улица; цена 125 лв; *04.03. - Сърбия - двудневна екскурзия в Ниш, настаняване в хотел Видиковац за една нощувка със закуска и вечеря с вкл напитки и жива музика, цена: 165 лв; *21.09. - Турция - Кападокия, автобусна екскурзия, 7 дни, 5 нощувки със закуски и вечери, цена: 494 лв. на човек за записване до 31.03.

Екскурзии в Турция

Одрин-двудневна екскурзия, нощен преход
Маршрут: София-Средногорие-Карлово-Пловдив-Одрин

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 125  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Съчетание от култура, разходка, шопинг и докосване до екзотичните вкусове на Ориента
  • Маршрут: София – Средногорие - Карлово - Пловдив - Одрин /Меджидие мост, джамия Селимие/- Пловдив - Карлово - Средногорие - София
  • Първи ден: Отпътуване от София в 00.10 ч от началото на улица Оборище, между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски; качване на туристи от съответните населени места по маршрута - 01.30 ч от Златица, 01.45 ч от Пирдоп, 02.30 ч от Карлово. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево - Капъкуле. Пътуването продължава в посока Одрин. Пристигане в града на трите реки рано сутринта. Първо спираме на борсата, от където може да закупите перилни препарати, маслини и други стоки на изгодни цени. След това се отправяме към хотела и посещение на Петъчния пазар - най-голямото тържище във вилаета. След 14 часа настаняване в хотела; свободен следобяд за разходка и посещение на забележителностите на града - ще имате възможност да се разходите до Меджидие мост - мястото, където образно трите реки се събират и река Марица продължава пътя си и се влива в Бяло море. Това е географска забележителност – с двата стари моста, които се използват и до наши дни, с прекрасните гледки от крайречните кафенета и ресторантчета, в близост до градската градина на Одрин – любимо място на местните жители и гостите на града през летния сезон. Разглеждане на централната градска част - закрития пазар и на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Нощувка.
  • Втори ден: Закуска; след закуска освобождаване на хотела и отправяне към Синия пазар и Margi outlet, където ще има време за кафе, пазаруване и обяд до 13.00 часа. Отпътуване за България; връщане в София късно вечерта.

Какво не трябва да пропускаме да опитаме?
Прочутият специалитет на Одрин- таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта.