Балнео и СПА хотели

СПА уикенд в с. Баня с посещение на Добърско и Разлог
Маршрут: София - Добърско - с. Баня - София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 150  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Тридневна екскурзия до Добърско и село Баня – едно прекрасно съчетание от разглеждане на забележителностите в региона и СПА уикенд в един от най-добрите курорти в България.

Период на пътуване: 20.11.-22.11.2020 г.
Организирано пътуване с автобус по маршрут: София – Добърско – с. Баня – София

Програма
  • Първи ден: Отпътуване в 07.00 часа от ул. Оборище (началото на ул. Оборище - между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски) в СОФИЯ.
Кратка почивка по пътя. Пристигане в село
Добърско
Селото се споменава за пръв път в Рилската грамота на цар Иван Шишман от 1378 г. Някои изследователи твърдят, че в това село той се е венчал. Посещение на уникална средновековна
Църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“
построена през 1614 г., но има предположения, че годината на строителство е 1122. Стенописите в храма са уникални и са запазени и до днес благодарение на факта, че са били скрити под саждите от свещите. През ХІХ в. църквата била превърната от турците в баня. Фреските, които майсторите са изографисали, са впечатляващи. Най-интересната от тях е сцената „Преображение Господне“, представяща Исус Христос в ракета. Под краката на Христос се виждат очертанията на атмосферата и стратосферата. В идеално състояние е и другата уникална икона от сюжетната линия бог – астронавт, а именно „Божието възкресение“. На нея Христос слиза в Ада и възкресява мъртвите. Той поема към повърхността в космическа капсула, подобна на тази, с която астронавтите се връщат на Земята. Според предание, Самуиловите войници са основателите на селото. На връщане от битката през 1014 г., довела до ослепяването им, те попаднали на лековит извор и останали там, за да се лекуват.
Отпътуване по маршрута в посока село Баня, настаняване в избрания хотел, първа услуга – вечеря. Нощувка.
  • Втори ден: Закуска; ползване на услугите в СПА зоната на хотела; вечеря; нощувка.
  • Трети ден: Закуска; свободно време до 11.30 ч; освобождаване на стаите; отпътуване за Разлог - ще имате достатъчно време за разходка в града, разглеждане и време за обяд; в ранния следобяд отпътуване за София. Пристигане след 19.00 часа.
Важно е да знаете!

  • Организираното пътуване се провежда/ пакетната цена е валидна при минимум 40 човека при пътуване с 49-местен автобус марка СЕТРА или БОВА и 18 човека при пътуване с 20-местен бус Мерцедес Спринтер.
  • Мерки Covid-19 - в превозните средства се пътува с предпазни маски.
  • Срок и начин на плащане: пълно плащане при записване/ подписване на Договор за ТП.
  • Като цяло пътуването е подходящо за хора от всички възрасти!
  • Условия за отказ от пътуване/ прекратяване на договора: до 15 дни преди пътуването – 20 лв такса прекратяване; 14 и по-малко дни преди начало на пътуването – удържа се внесената сума.