Карнавали и фестивали

ФЕСТИВАЛ на БАНИЦАТА в БЕЛА ПАЛАНКА
Маршрут: София - Бела Паланка - София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 105  лв.
Програма
Цени
Видео
Важно е да знаете
Ден 1
Отпътуване в 07:00 ч. от пл. Храм паметник Александър Невски в София за град Пирот. Посещение и пешеходна обиколка на града. Свободно време (около два часа) за шопинг в центъра и възможност за закупуване на сирене, кашкавал, ракия, колбаси и други от местния пазар. Отпътуване за гр. Бела Паланка. Включване в тържествата по случай „Денят на баницата” - международно състезание по приготвяне на традиционна баница, посещавано както от местни така и от чуждестранни гости. Празникът е изключително колоритен и пъстър, превърнал се в традиция за Бела Паланка. На него се събират майстори баничари от цяла Сърбия, Босна, България, Македония и Турция, дошли да покажат своето майсторство в приготвянето на вкусна баница. Ще можете да опитате от най-различни видове баници - като баница с тиква, баница с месо, баница с праз и сирене, с картофи, както и още много други типично сръбски изкушения. Освен изкусителните гозби, в програмата на фестивала са включени още концерти и конкурси. Има и гости от далечна чужбина, които показват кулинарни специалитети, характерни за техните страни. В 17.00 ч отпътуване за с. Кална, настаняване в етно село Стара планина. Вечеря, нощувка.
Ден 2
Закуска; в 10.00 ч отпътуване за Димитровград; престой ок 1 час за кафе и пазаруване; продължаване по маршрута за София. Прибиране в София късно вечерта.
Информация за настаняването:
Етно село Стара планина е комплекс в подножието на Стара планина, на 35 км от Пирот и само на 18 км от ски център Стара планина. Комплексът се състои от построени изцяло от екологични материали постройки – два ресторанта, три беседки, външна пещ/ барбекю, две постройки/ къщи за гости със стаи за настаняване с капацитет до 52 човека. Всяка стая е със самостоятелен санитарен възел, парно отопление, чисти и удобни за настаняване на 2, 3 и 4-ма човека. В стаите има само редовни легла, не се настаняват гости на разтегателни дивани/ фотьoйли.
Хотелът разполага с приятна градина и ресторант, където е организирана вечерята.