Ранни записвания

РИМ и ЮЖНА ИТАЛИЯ, остров КАПРИ и АМАЛФИ
Маршрут: София - Игуменица - Бари - ПОМПЕЙ - НЕАПОЛ - СОРЕНТО - о.КАПРИ - АМАЛФИ - РИМ - ВАТИКАНА - Бари - Игуменица – София

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 20.09.2020 г.


от: 699  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Програма:

Първи ден: София – Йоанина - Игуменица (630 км.)
8:30 ч. Отпътуване от София /Руски паметник/. Транзитен преход през Гърция - Солун - Козани – Йоанина. Кратка разходка в обласния град Йоанина, красиво разположен на брега на езеро.
Продължаваме за пристанище Игуменица на Йонийско море. 24.20 ч. качване на ферибот за Бари. Нощно пътуване на ферибот за Италия - настаняване на в седалка deck , възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.
Втори ден: Бари –Неапол - Помпей (280 км.)
Пристигане в Бари в 09 ч. oтпътуване за Неапол. Пристигане около 14.00 часа, начало на пешеходната обиколка на монументалния център на Неапол, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Пиаца Муничипио, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец, построен през 17 в. за испанските вицекрале.Свободно време. Отпътуване за Помпей за разглеждане на възкръсналия град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, пивниците и "Къщите на любовта" (екскурзовод на български език в руините срещу допълнително заплащане).
Около 19 часа отпътуване за района на Соренто и настаняване в хотел***. Нощувка.
Трети ден: Соренто – остров Капри и крайбрежието на Амалфи (90 км.)
Закуска и отпътуване за Соренто – по желание на туристите и с доплащ. 50 евро - и от пристанището качване на кораб за остров Капри - този изключително красив и известен средиземноморски остров,
Изкачване със зъбчата железница до главния площад Умберто I Пиацета и разходка из острова, посещение на църквата Св. Стефан, покрай Кортезиански манастир Св. Яков, посещение на ”Градините на Август” от които се открива красива панорамна гледка към скалите ”Faraglioni”.
Свободно време по живописните улички с панорамни гледки към Анакапри и залива.Връщане в Соренто. След обяд продължавaме с автобус към спиращото дъха Амалфийско крайбрежие. То свързва Соренто със Салерно. По бреговете на Морето на Одисей, както са го наричали в древността, се открояват Позитано, Прайано, Амалфи, славна моряшка република с епична история, свързана с пиратските набези, съчетали неземна природна красота и богато културно наследство. Разходка и свободно време в Амалфи. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
Четвърти ден: Соренто – РИМ (260 км.)
Закуска. 09.00 ч. Отпътуване за Рим. 13:30 ч. Пешеходна обиколка в центъра на Рим с екскурзовод на български език: ще започнем с Бароковите площади на Рим - Площада на Народа с египетския обелиск до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти" и фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница до площада на колоната на Марк Аврелий с Двореца „Киджи" /днес Министерски съвет/ и елегантната галерия „Умверто Сорди“ до площада на Парламента с изящната сграда на двореца Montecitorio /днес се помещава Парламента на Италия/, до Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани.
Продългаваме към площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II и Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачваме Капитолийския хълм по стълбите на Микеланджело. Пауза с ароматно кафе и красива панорама, продължаваме през римските форуми до Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; величествената Арка на
Константин, издигната в чест на победата над император Максенций;
Настаняване хотел в района на Рим. Нощувка.
Пети ден: РИМ и Ватикана
Закуска. 09:30 ч. Посещение на Ватикана (UNESCO) най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на площада и базиликата “Св. Петър”. По желание и с доплащане 35 евро *посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на бълг. език и предварителна резервация. След обяд разходка по бреговете на р. Тибър до Монумента на Ангела и моста със статуите на Бернини. Свободно време за шопинг по търговската улица Виа Дел Корсо .
Вечерта по желание* Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
Шести ден: РИМ – Бари (500 км.)
Закуска. 08.00 ч. отпътуване за Бари- центъра на област Пулия. 15.00 ч. Туристическа разходка в града, разглеждане на катедралата „Св.Николай“, където се съхраняват мощите на светеца. 19.00 ч. отпътуване с ферибот за Игуменица / Гърция.
Седми ден: Игуменица – София (630 км.)
08.00 ч. пристигане в Гърция / Игуменица и отпътуване за България. По пътя спиране за обяд в крайпътен ресторант в област Епир. Пристигане в София около 22.00 ч.