• Отпътуванията се връщат на обичайното място - пл. храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище. *Отпътуване за Дидим - 08.09. - 13.00 ч от София, 14.00 ч от Златица, 14.15 ч от Пирдоп - автогара.*12.10. - Екскурзия до Дуръс, Албания - скритата перла на Европа, Потвърдена.

Почивки в Албания

ЛУКСОЗНА ПОЧИВКА В ДУРЪС, АЛБАНИЯ С 4 НОЩУВКИ В НАЙ-УНИКАЛНИЯ И АБСОЛЮТНО СЪВЪРШЕН 5 ***** ХОТЕЛ - EPIDAMN WHITE SENSATION
Маршрут: София – Скопие – Тетово – Струга – Елбасан – Дуръс

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 04.10.2023 г.


от: 695  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
  • Най-новият и абсолютно уникален и съвършен 5 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ хотел в цяла Албания ... А може би и не само в Албания ... Хотел Epidamn White Sensation 5 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ на първа линия на Адриатическо море, и най-хубавата част в ривиерата на Дъръс, но не това е специалното, а че е едиствен по своя начин на създаване и невиждан досега !
Изцяло хендмейд и екофрендли, съвършен до последния и най-малкия детайл, направен с много фантазия, усещане за хармония и достигайки неизмеримо зашеметяваш вид и съвършенство !

Цените в таблицата са за ограничен брой места! След изчерпването им редовната цена е 725 лв. на човек в двойна стая и 965 лв. за единична стая.

1 ДЕН
Отпътуване от София в 6, 00 часа по маршрут: София – Скопие – Тетово – Струга – Елбасан – Дуръс. Настаняване в хотел Epidamn White Sensation 5 ***** в най-хубавата част на ривиерата на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска.
Свободно време или по желание:
Екскурзия до Берат
Отпътуване за Берат (до ХІХ в. – Белград) е град-музей, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето – затова го наричат „градът с хилядите прозорци”. Около града живописно се вие реката Осъм, а на хълма над него се виждат останките от старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които е уреден музей на иконите. Свободно време в града.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


3 ДЕН
Закуска.
Свободно време или по желание:
Екскурзия до Тирана.
Отпътуване за Тирана. Столица и най-голям град на Албания, който посреща гости от цял свят със своите дружелюбни хора, вкусна храна, добре съхранена природа и приятна атмосфера. Един от символите на града несъмнено е паметникът на националния герой на Албания – Скендербег. До него са забележителната със стенописите си джамия Етем бей (ХVІІІ в.) и часовниковата кула (ХІХ в.), които мирно си съжителстват с правителствените и обществени сгради от по-късни времена – Операта, Националния исторически музей и др. Вече е възможно за всеки да се поразходи в някога затворения само за комунистическия елит квартал Блоку – най-привлекателното място за младежите със своите кафенета, магазини, ресторанти и нощни клубове. По желание посещение на тайния бункер на диктатора Енвер Ходжа, построен преди 40 години за защита от евентуално ядрено нападение - днес отворен като музей. Свободно време в Тирана.
БОНУС : Посещение на Драч /Дуръс. Вторият по големина град и най-голямото пристанище в Албания, наследник на древногръцката колония от VІІ в. пр.н.е. – Епидамн, в който могат да се видят следите от древната история: римският амфитеатър от ІІ в., един от най-големите на Балканския полуостров, останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей. Градът се слави и с прекрасните си плажове край изумрудените води на Адриатическо море.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска.
Свободно време за плаж и релакс. Вечеря. Нощувка

5 ДЕН
Закуска и отпътуване за България. Пристигане в София около 22.00 ч..