• 16.03. - Турция - Потвърдена! тридневна екскурзия в Текирда, настаняване в хотел Гранбела 4 зв, две нощувки със закуски, цена: 219 лв; *21.09. - Турция - Кападокия, автобусна екскурзия, 7 дни, 5 нощувки със закуски и вечери, цена: 494 лв. на човек за записване до 31.03.

Почивки в Албания

Почивка в Дуръс, Албания
Маршрут: София – Струга – Елбасан – Ривиерата на Дуръс

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 25.06.2023 г.


от: 530  лв.
Програма
Цени
Видео
Важно е да знаете
С ТОВА НАШЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ, НИЕ ВИ КАНИМ ДА ОПОЗНАЕТЕ ТАЗИ И ДАЛЕЧНА, И БЛИЗКА, И НЕПОЗНАТА, И ПРЕКРАСНА СТРАНА!

  • Програма:
  • 1-ви ден: 0.00 ч отпътуване от гр. Пирдоп; 0.10 ч от гр. Златица, 0.15 ч от с.Челопеч, 01.30 ч от София; пътуване по маршрута: Струга – Елбасан – Ривиерата на Дуръс (570 км); пристигане в Дуръс преди обяд; престой за кафе и разглеждане на града; настаняване в хотела след 14.00 ч. Първа услуга: вечеря.
  • 2-ри ден: Закуска в хотела; свободно време за плаж или по желание и с допълнително заплащане екскурзия до Екскурзия до БЕРАТ и Фиер (Аполония).
Отпътуване за Берат (до ХІХ в. – Белград) е град-музей, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето – затова го наричат „градът с хилядите прозорци”. Около града живописно се вие реката Осъм, а на хълма над него се виждат останките от старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които е уреден музей на иконите.
Отпътуване в посока Фиер, град само на ок. 200 години, значим промишлен и търговски център, в който се пресичат важни шосейни и железни пътища. Близо до него се намират останките на античната Аполония, построена в VІ в. пр.н.е. на хълм над морето, близо до тогавашното корито на река Вьоса. Аполония е имала пристанище за 100 кораба и към нея е водело едно от разклоненията на Виа Егнатия. Цицерон я описва като голям и важен град. В 45 – 44 пр.н.е. в този известен център на елинистичната култура Октавиан Август учи изкуства и риторика. Останките на града са открити в ХVІІІ в, но разкопките продължават.
Връщане в хотела. Вечеря; нощувка.
  • 3-ти ден: Закуска; свободно време за плаж или по желание и с допълнително заплащане екскурзия до Круя и Тирана. Оптътуване за КРУЯ. Старинен град, родно място на националния герой Скендерберг. От кацналата на планинския хълм крепост може да се обхване с поглед цялата околност до морето и Тирана. Освен Исторически, в крепостта има и Етнографски музей, уреден в старинна къща от ХVІІІ в. Към крепостта води покрита с калдъръм улица – старата чаршия, в която животът никога не е прекъсвал.
Отпътуване за ТИРАНА. Столица и най-голям град на Албания, който посреща гости от цял свят със своите дружелюбни хора, вкусна храна, добре съхранена природа и приятна атмосфера. Един от символите на града несъмнено е паметникът на националния герой на Албания – Скендербег. До него са забележителната със стенописите си джамия Етем бей (ХVІІІ в.) и часовниковата кула (ХІХ в.), които мирно си съжителстват с правителствените и обществени сгради от по-късни времена – Операта, Националния исторически музей и др. Вече е възможно за всеки да се поразходи в някога затворения само за комунистическия елит квартал Блоку – най-привлекателното място за младежите със своите кафенета, магазини, ресторанти и нощни клубове. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
  • от 4-ти до 6-ти ден: Свободни дни за плаж и разходка по дългата крайморска алея на курорта.
  • 7-ми ден: Дуръс – Елбасан - Струга – София - Пирдоп
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване по маршрута за България. Попътни спирки за почивки с преминаване през гр. Елбасан, в близост до който се намира старинна крепост от римската епоха. Пристигане в София късно вечерта, в Пирдоп след полунощ.
  • Допълнителните екскурзии се осъществяват при събран минимален брой записани туристи - 20 човека за всяка! Записването става в офиса на ТО, заплащането не по-късно от 3 работни дни преди датата на заминаване.