• 24.02. - Еднодневна екскурзия до ОДРИН, за разходка и шопинг - пакетна цена 55 лв на човек, отпътуване от София, Бухово и Средногорие.*23.02. - ОДРИН, двудневна екскурзия, 1 нощувка със закуска в хотел в центъра на града, близо до пешеходната търговска улица и джамията Селимие - пакетна цена: 135 лв на човек. *ТРЕТИ МАРТ в Куршумлийска баня, две нощувки със закуски, една стандартна вечеря и една празнична, 02.03.-04.03.2024 год.; пакетна цена 459 лв на човек в двойна стая. *09.03. - САНДАНСКИ, отново в хотел Спартак 4зв, нощувка със закуска и вечеря в ресторанта на хотела; ограничени места.*23.03.- Първа пролет - УИКЕНД в етно село Стара планина, нощувка със закуска и вечеря с музика и настроение, пакетна цена за един човек от 175 лв при отпътуване от София.

Други градове

Един ден сред манастирите край София
Маршрут: Бухово-София-Дивотино-Банкя-Бухово

Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 38  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
  • ПРОГРАМА:

08.02.2024 г. - 08:00 часа – отпътуване от Културен дом, Бухово и отправяне в посока Обрадовски манастир „Св. Великомъченик Мина“. Свети Великомъченик Мина е покровител на пътуващите, на семейството и жените, на знахарите и народните лечители. Именно в Обрадовския манастир се съхраняват част от мощите му, а в църквата ще имате възможност да се поклоните и помолите на чудотворната му икона.
Друго, което ще намерите в двора на обителта, причислявана към комплекса от църкви и параклиси Софийска Мала Света Гора, е аязмо, от което тече светена вода.
Отпътуване към с.Дивотино и Дивотински манастир. Разположен в Люлин планина, Дивотинският манастир Св. Троица е бил любимо място за посещение от цар Фердинанд, откъдето идва и прозвището му „Царски манастир“. Построен е през 10. век, но след почти пълно разрушение през 14. век е възстановен през 1875 г. По време на освободителните действия манастирът е приютявал Васил Левски, а на територията му се е намирало килийно училище. Днес обителта действа като мъжки манастир.
Отправяме се към гр.Банкя, известен национален и международен балнеоложки курорт, където ще направим два часа пауза за обяд. След това – отпътуване към Бухово и пристигане следобяд.