• 24.02. - Еднодневна екскурзия до ОДРИН, за разходка и шопинг - пакетна цена 55 лв на човек, отпътуване от София, Бухово и Средногорие.*23.02. - ОДРИН, двудневна екскурзия, 1 нощувка със закуска в хотел в центъра на града, близо до пешеходната търговска улица и джамията Селимие - пакетна цена: 135 лв на човек. *ТРЕТИ МАРТ в Куршумлийска баня, две нощувки със закуски, една стандартна вечеря и една празнична, 02.03.-04.03.2024 год.; пакетна цена 459 лв на човек в двойна стая. *09.03. - САНДАНСКИ, отново в хотел Спартак 4зв, нощувка със закуска и вечеря в ресторанта на хотела; ограничени места.*23.03.- Първа пролет - УИКЕНД в етно село Стара планина, нощувка със закуска и вечеря с музика и настроение, пакетна цена за един човек от 175 лв при отпътуване от София.

Екскурзии в Сев. Македония

Винен уикенд в Тиквешия, комплекс Попова Кула, Р Северна Македония
Маршрут: София - Петрич / ГКПП Златарево - Струмица - гр. Демир капия - Берово - ГКПП Ст. Лисичково -София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 185  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
По продължение на двата бряга на р. Вардар, се простира една хълмиста котловина, която свършва при входа на прочутата вардарска клисура Демир Капия – ТИКВЕШ - това е най-популярното място, свързано с Македония, македонското вино и ракия и природни девствени красоти.
ПРОГРАМА:
Ден 1
София - Демир Капия
Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад ”Александър Невски” - началото на ул. Оборище, от Благоевград в 9.30 ч., от Сандански в 10.30 ч. по маршрут: Петрич - Струмица - Демир Капия. Настаняване във винарски комплекс “Попова кула“***. Свободно време. Вечеря с богато меню, жива музика и неограничена консумация на вино, ракия, мастика и безалкохолни напитки, вода. Нощувка.

Ден 2
Демир Капия - Берово - София
Закуска. В 10.00 ч - винен тур: разходка във винарната, където гостите се запознават с производството на качествено вино, използваните суровини, както и с историята на Попова кула и региона. Ще имате възможност да си закупите от местната продукция. Отпътуване за България с попътно преминаване през Берово и влизане в България през ГКПП Станке Лисичково. Пристигане в София вечерта.
  • ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...
Виненият подрегион ТИКВЕШ се намира на същата географска дължина като Тоскана в Италия, Бордо във Франция и долината Напа в Съединените щати. Според площта това е един от най-големите региони в Македония, разположен на 41-42˚ географска ширина. Климатът е смесен, континентално-средиземноморски. В южната част на Тиквешкия район преобладава средиземноморският климат с дълги и горещи лета.
На север преобладава континенталният климат с мека и дъждовна зима. Средната годишна температура е 13,3˚C, а през вегетационния период е 18˚C. През лятото температурите могат да достигнат над 40˚C. Средната стойност на водната утайка през вегетационния период е 300-500 mm.
Тиквешкият район е „защитен” от три страни от планини, които не позволяват на северните ветрове да проникнат през лозята. В района на Тиквеш преобладават следните типове почви: рендзина, смолник, делувиална, алувиална и тера роза.
И още интересни факти за този регион може да намерите на https://tikves.com.mk.