• Отпътуванията се връщат на обичайното място - пл. храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище. *Отпътуване за Дидим - 08.09. - 13.00 ч от София, 14.00 ч от Златица, 14.15 ч от Пирдоп - автогара.*12.10. - Екскурзия до Дуръс, Албания - скритата перла на Европа, Потвърдена.

Екскурзии в Гърция

Пътешествие от Бяло до Мраморно море - петдневна екскурзия в Западна и Източна Тракия
Маршрут: София-Гоце Делчев-Кавала-Александруполис-Текирдаг-Одрин-София

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 18.10.2023 г.


от: 475  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Една нова програма, с която искаме да покажем историческото наследство и красивото настояще на Западна и Източна Тракия - заповядайте с нас и ще се уверите сами!
  • Програма:
18.10. - 6.30 часа отпътуване от София, пл. храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище, пътуваме по магистрала Струма в посока Гоце Делчев; спирка в центъра на града за кафе и разходка. Продължаване по маршрута в посока гр.Кавала, намиращ се само на 120 км, преминаване през ГКПП Илинден. Пристигане в Кавала след 13.00 ч, разглеждане на забележителностите на града и време за обяд. В ранния следобяд отпътуване за Александруполис - разстояние ок 150 км, пътят минава през редица малки живописни населени места и покрай национален парк Източна Македония и Тракия. В късния следобяд пристигане в града-център на дем Дедеагач. Настаняване в хотела.
19.10. - закуска; ден за разглеждане на града - Катедралата Свети Никола, картинната галерия, етнографския музей Траки - пример за активното присъствие на във културното наследство на района и носител на Европейската награда на музеите.
20.10. - закуска; в 09.00 ч освобождаване на хотела и отпътуване за Текирдаг през ГКПП Кипой-Ипсала, само на 50 км от Александропулис и 126 км от Текирдаг. След 13.00 ч пристигане в града на Мраморно море и настаняване в хотела - потвърдено настаняване по тази програма хотел Гранбела 4*. Свободен следобяд за разходка в централната градска част - крайморската алея, търговската улица и посещение на МОЛ текира, намиращ се на метри от хотела.
21.10. - закуска; в 9.30 ч среща на рецепцията на хотела за организирано посещение на Археологическия музей в града и джамията Рустем паша. обиколката завършва на площада, при часовниковата кула, където ще имате възможност да обядвате в някое от десетките заведения с гледка към Мраморно море и вкусна храна - прясна риба или прочутите кюфтенца.
22.10. - закуска; в 9.30 ч освобождаване на хотела и отпътуване за България със спиране на магазина-аутлет на фабриката ТАЧ край Чорлу и след това спиране за ок 2 часа в центъра на Одрин. Прибиране в България през ГКПП Капитан Андреево, пристигане в София късно вечерта.


  • Знаете ли, че...
В Дедеагач през учебната 1905 – 1906 г. работят три български училища – две основни и едно трикласно „Св. св. Кирил и Методий“.
През 1909 година е избран първият български кмет на Дедеагач – Никола Табаков.