• До 13.02 сме на разположение по телефона и онлайн. Заповядайте в офиса ни от 14.02 *24.02. - Турция - Одрин с една нощувка, петъчен и съботен пазар, потвърдено настаняване в централната градска част, на пешеходно разстояние от покрития пазар, джамията селимие и пешеходната търговска улица; цена 125 лв; *04.03. - Сърбия - двудневна екскурзия в Ниш, настаняване в хотел Видиковац за една нощувка със закуска и вечеря с вкл напитки и жива музика, цена: 165 лв; *21.09. - Турция - Кападокия, автобусна екскурзия, 7 дни, 5 нощувки със закуски и вечери, цена: 494 лв. на човек за записване до 31.03.

Екскурзии в Гърция

Eкскурзия до Метеора и Янина - програма за ценители
Маршрут: София - Солун – Каламбака – Янина – София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 29.04.2023 г.


от: 230  лв.
Програма
Хотели по програмата
Видео
Важно е да знаете
  • ПРОГРАМА:
1-ви ден: 06.00 ч. – тръгване от гр. София. Пътуване за Гърция по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Кулата – СОЛУН. Пристигане около обяд. Панорамна автобусна обиколка на града: Бялата кула, Националния театър, паметника на Александър Македонски, панаирния град, арката на Галерий, посещение на църквата „Св. Димитър” – солунския чудотворец и покровител на града, или свободно време. Отпътуване за град КАЛАМБАКА, разположен в подножието на Метеора – един от най-големите манастирски комплекси в Гърция, известен с уникалната гледка на своите 7 манастира, накацали по върховете на извисяващи се до 600 м грандиозни скали. Пристигане около 20 часа. Настаняване в хотел***. Свободно време. По желание – вечеря в ресторанта на хотела (с предварителна заявка в офиса). Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Свободно време или По желание: Целодневна екскурзия до град Янина. БОНУС: Посещение на Додони – едно от най-прочутите антични светилища и най-старият оракул на древна Гърция с много добре запазен амфитеатър и останки от древни храмове. В 07,45 ч. отпътуване за Янина – административен център на периферия Епир и ном Янина. Градът е разположен край бреговете на най-голямото в Епир езеро – Нисос (Ниси, Нисаки), в което се оглеждат гористите хълмове на планината Мицикели (1810 м н.м.р.). Природните, историческите и културните забележителности, уникалните сребърни и медни произведения на местните майстори, както и прекрасната кухня, привличат туристи от цял свят. Пешеходна разходка из ЯНИНА: крепостта с цитаделата, джамията Аслан паша, Фетие джамия, гробницата на Али паша, Византийския музей, улица Галиварди, Археологическия музей, общината и др Свободно време в града * или разходка с корабче до остров Нисос с посещение на къщата-музей на Али паша. Свободно време на островчето за шопинг или обяд. Връщане с корабче до Янина и свободно време в града. 17,00 ч. – отпътуване за Каламбака. 20,00 ч вечеря в ресторанта на хотела или * По желание 21,30 ч. – гръцка вечер с програма, музика на живо и богато меню (супа, сезонна салата, свинско, пълнено със зеле и доматен сос, десерт, чаша вино или малка бира и вода) или вечеря в ресторанта на хотела – с предварителна заявка. Нощувка.
3-ти ден: Закуска и освобождаване на хотела. 08,30 ч. – отпътуване за МЕТЕОРА. По пътя – посещение на работилница за изработка на автентични икони и сувенири. Посещение на женския манастир „Св. Стефан” и на „Св. Преображение” (Големия Метеор). По желание – организиран обяд в ресторант в центъра на Каламбака или свободно време. Меню по избор: малка гръцка салата , основно ястие – пиле с гарнитура или пържола с гарнитура или гръцка мусака, вода, хляб и десерт Около 14, 00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София около 23 ч.

Начин на резервация и плащане:
• Депозит в размер на 30 % от пакетната цена и доплащане 14 дни преди отпътуването, освен ако не е упоменато друго в зависимост от конкретната програма;
• Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
• Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
• Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни - към ;
• Необходими документи: лична карта или международен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване.
• За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация /копие и оригинал/.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване.
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване горивото, независимо кога са направени резервациите с начисляването на т.нар. горивна такса! 
Посочените цени са калкулирани при минимум 35 души. Уведомение за несъбран минимум: най – късно 7 дни преди пътуването. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.