• Отпътуванията се връщат на обичайното място - пл. храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище. *Отпътуване за Дидим - 08.09. - 13.00 ч от София, 14.00 ч от Златица, 14.15 ч от Пирдоп - автогара.*12.10. - Екскурзия до Дуръс, Албания - скритата перла на Европа, Потвърдена.

Карнавали и фестивали

ФЕСТИВАЛ на БАНИЦАТА в БЕЛА ПАЛАНКА - нощувка в Ниш
Маршрут: София - Бела Паланка - Ниш - София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 170  лв.
Програма
Цени
Видео
Важно е да знаете
  • Програма:
Ден 1
Отпътуване в 07:00 ч. от пл. Храм паметник Александър Невски в София за град ПИРОТ. Посещение и пешеходна обиколка на града. Свободно време (около два часа) за шопинг в центъра и възможност за закупуване на сирене, кашкавал, ракия, колбаси и други от местния пазар. Отпътуване за гр. БЕЛА ПАЛАНКА. Включване в тържествата по случай „Денят на баницата” - международно състезание по приготвяне на традиционна баница, посещавано както от местни така и от чуждестранни гости. Празникът е изключително колоритен и пъстър, превърнал се в традиция за Бела Паланка и провеждащ се 17-та година. На него се събират майстори баничари от цяла Сърбия, Босна, България, Македония и Турция, дошли да покажат своето майсторство в приготвянето на вкусна баница. Ще можете да опитате от най-различни видове баници - като баница с тиква, баница с месо, баница с праз и сирене, с картофи, както и още много други типично сръбски изкушения. Освен изкусителните гозби, в програмата на фестивала са включени още концерти и конкурси. Има и гости от далечна чужбина, които показват кулинарни специалитети, характерни за техните страни. В 16.00 ч отпътуване за град Ниш; настаняване в преночище Лира Екселант/ семеен хотел кат 3 зв; вечеря, нощувка.
Ден 2
Закуска; в 10.00 ч отпътуване за Димитровград; престой ок 1 час за кафе и пазаруване; продължаване по маршрута за София. Прибиране в София късно вечерта.
Информация за настаняването, https://liraexcellent.business.site:
Настаняването е в Prenoćište "Lira Excellent" - по сръбското законодателство вид семеен хотел кат 3 зв., оценка 7.8 на booking.com.
LIRA EXCELLENT NIS се намира в Ниш, на 1,4 км от площад „Крал Милан“. Предлага стаи с по две и три легла; има градина, безплатен частен паркинг, тераса и ресторант. Хотелът се намира в близост до няколко известни забележителности - на около 1,8 километра от Нишката крепост, на по-малко от 1 километър от Националния театър в Ниш и на 10 минути пеша от парка Cair Nis.
Всички стаи са със самостоятелна баня с душ и безплатни тоалетни принадлежности; разполага с гардероб, климатик и телевизор с плосък екран.