• 25.04. - Уикенд в Текирдаг, пакетна цена 250 лв на човек; потвърдено отпътуване от София, Самоков, с. Елешница, Средногорие и Пловдив. *2025 г - *29.03. - еднодневна екскурзия Боженци и Трявна, цена 55 лв за един човек; *05.04. - двудневно автобусно пътуване до Серес и Нигрита за посещение на черквата Свети Георги, нощувка със закуска в гр.Серес, пакетна цена от 145 лв при отпътуване от София.

Екскурзии в Сев. Македония

Уикенд в Берово - Македонската Швейцария
Маршрут: София – Благоевград – Делчево – Берово – София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 238  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Тази програма е една прекрасна възможност да бъдат открити красиви и сравнително малко познати места в тази част на Балканите – тъй наречената „Македонска Швейцария”, съчетаваща кристални езера, буйни гори, пасторални пейзажи. Предлагаме ви това пътуване, надявайки се да прекарате приятни часове сред великолепието на природата, съчетано с топлата и неподправена сърдечност на домакините, където нито вие ще се почувствате чужденец, нито пък ще ви вземат за такъв! На добър път!
Програма:
  • Първи ден: СОФИЯ – Благоевград – ДЕЛЧЕВО– Берово
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. храм-паметник „Александър Невски”. Пътуване по автомагистрала „Струма”. Попътна кафе пауза. Преминаване в Р. Северна Македония през ГКПП Логодаж (Станке Лисичково), намиращо се на 23 км от Благоевград. Пристигане в град ДЕЛЧЕВО; свободно време за кратка разходка по главната улица - възможност за чаша кафе, обяд с плескавици, както и да огледаме магазините. Продължаване по маршрута, разкриващ пред нас прекрасни гледки. Пристигане в град БЕРОВО - главен град на община Берово - 14 хил.ж. Градът е разположен сред чудно красивата Малешевска планина, родно място на големия български революционер Ильо Войвода. При възможност преди настаняване в хотела, посещение на манастира „Успение на Пресвета Богородица“ или „Света Богородица Балаклия“ (Източен петък) мъжки исихастки манастир, част от Струмишка епархия на неканоничната Македонска православна църква. Църквата е построена не като манастирска в 1972 - 1975 година на пътя Берово - Беровското езеро в Брегалнишката клисура. Изградена е в стила на средновековните византийски църкви. След Великден 2002 година е построен конак и с благословията на митрополит Наум Струмишки в него се заселват монаси от Водочкия манастир. В близост до католикона е имало еднокорабна скромна църква от ломен камък с дървен таван и полукръгла апсида, която е била разрушена, а иконите пренесени в новия храм. След разглеждане на обекта придвижване до хотела пеша; настаняване в хотел "Манастир" 4*. Вечеря с жива музика, вкусно меню и неограничена консумация на местни напитки; нощувка.
  • Втори ден: БЕРОВО
Закуска - 07.00 - 09.30 ч; в 09.30 ч - посещение на действащия
женски манастир от 19 в. „Св. Архангел Михаил”.
Манастирът се намира точно срещу входа на хотела, в непосредствена близост - 10 метра!
В 11.00 ч отпътуване от хотела на Беровското езеро - разходка покрай езерото, фото пауза; вечерта сте свободни да посетите някое от местните заведения по главната улица на града. Нощувка.
  • Трети ден: Берово-СОФИЯ
Закуска - 07.00 - 09.30 ч; Свободно време за разходка по главната улица на града; освобождаване на стаите и в 11.00 ч отпътуване за България. Попътно кратка спирка за кафе. Пристигане в София привечер.