• 20.06.-СПА уикенд във Върнячка баня, избор на хотел; 3 нощувки със закуски, една вечеря, транспорт, застраховка и посещения по програмата.

Полезно

1. ПОНЯТИЯ

- ВВ (bed & breakfast) – нощувка със закуска;
- НВ (Half board) – полупансион - нощувка, закуска и вечеря;
- FB (Full board) – пълен пансион – нощувка, закуска, обяд, вечеря;
- AI (All inclusive) – всичко включено – нощувка, закуска, обяд и вечеря, безалкохолни напитки, местен алкохол, хранения между основните (например следобедна закуска);
- UAI (Ultra All inclusive) - всичко включено – нощувка, закуска, обяд и вечеря, безалкохолни напитки, местен алкохол, някои видове вносен алкохол и безмоторни водни спортове, хранения между основните (например следобедна закуска). Някои от хотелите в Турция използват собствени наименования за услугата, като deluxe all inclusive и др.
Някои хотели, намиращи се на брега на море предлагат възможност за гарантирани стаи с изглед към морето. В тези случаи цените в офертите най-често са разделени на sea view (стаи с изглед море) и land view (стаи с изглед парк).

- Всеки хотел в България и чужбина има собствена листа, наречена концепт, която отразява горните понятия и затова туристическите услуги не могат да бъдат унифицирани. При предлагането на хотел със система all inclusive / ultra all inclusive конкретният хотел представя описание какво се включва съответната система на хранене и допълнителни услуги.

- Единична стая
Стая за един възрастен с единично легло или персон и половина.
Обикновено двойната стая се предлага за настаняване на един човек и в този случай винаги е обозначено “двойна стая като единична”.

- Двойна стая
Стая с две отделни легла или спалня.
В двойна стая може да има възможност за допълнително легло – обикновено разтегателен диван, който е подходящ за настаняване на деца до 12 г.

- Тройна стая
Стая със спалня и отделно легло или стая с три отделни легла.

- Апартамент / Студио
Апартаментът се състои се от дневна и спалня, които могат да бъдат отделени с врата или пък да са едно цяло. Когато няма отделна врата помещението се нарича малък апартамент или студио. Този вид помещения са подходящи за семейства с деца.
Освен това трябва да се има предвид, този тип стаи в хотелите в България и в чужбина имат различни характеристики и е важно клиентът да се осведоми подробно за тях и дали са подходящи за броя хора, които желаят да бъдат настанени.

- Фамилна стая
Две отделни помещения с редовни легла свързани помежду си с врата.
Този тип стая е често срещана в хотелите в Турция и се ползват от семейства с деца.

- Категория на хотели
Хотелите притежават категория 2, 3, 4, 5 звезди, която може да бъде променена в по-висока. Категорията е свързана с размера на стаите, наличието на басейн, други екстри, като тези критерии са различни за хотелите в България и чужбина. Ето защо не е препоръчително хотелите да бъдат сравнявани.
Друг вид места за настаняване са така наречените къщи за гости, които се намират в планинските региона на България в места като Априлци, Трявна, село Боженци.

2. РЕЗЕРВАЦИИ, ЗАКУПУВАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКА УСЛУГА

Всеки клиент може да направи запитване:

На място в нашият офис, всеки служител в офиса обслужва клиентите, като се съобразява с индивидуалните им нужди и предоставя достатъчен брой алтернативи на туристически пакет.

По телефона, клиентите получават актуална информация по телефона за най-актуалните оферти, промоции и дали има свободни места за конкретен хотел, алтернативно настаняване.

От интернет страницата, запитването може да бъде изпратено като:
• Запитване към конкретна оферта;
• От меню “Контакти” с попълнени задължителните полета и непременно посочени координати за обратна връзка;
• На някой от посочените електронни адреси;
В рамките на 24 часа запитването ще бъде обработено, което означава ние да се свържем с клиента и го информираме дали има свободни места в избрания хотел.

Внимание: Устно изразено желание за резервация от страна на клиента, обратната връзка от наша страна не означава потвърждение на резервация !

Резервацията се счита за направена в следните случаи:
1. Извършено е плащане в брой на минимум 30% от стойността на туристическата услуга, пакет на място в офиса.
2. Извършено е плащане по банков път на минимум 30% от стойността на туристическата услуга, пакет.
Остатъкът от сумата се заплаща минимум 1 седмица преди настаняване. Тъй като различните хотели имат диференцирани срокове за плащане е възможно сроковете за крайно плащане да бъдат променени. Когато датата на резервация и датата на настаняване са много близки в този случай клиентът извършва 100% плащане.
Всеки клиент получава задължителните по закон документи – виж информацията по-долу.
Желателно е резервацията да бъде направена възможно най-рано, тъй като това е гаранция за блокиране на свободните стаи в хотела.

3. ПРОМЯНА НА РЕЗЕРВАЦИЯ, АНУЛАЦИЯ
Резервацията може да бъде променена ако хотелът позволява, в зависимост от това колко дни преди настаняване е направено запитването за промяна, дали има свободни стаи, дали периодът съвпада с празници, провеждани фирмени мероприятия.
Анулацията на резервация е свързана със същите условия като при промяна на резервация.
Всеки хотел има специфични условия на анулация, условия за възстановяване на суми и затова клиентът получава предварително информация за това.
Когато клиентът е взел решение за промяна на резервация или анулация посещава конкретния офис, от където е закупил туристическата услуга, обажда се по телефона в конкретния офис или изпраща съобщение на електронен адрес.

4. ДОКУМЕНТИ
Всеки клиент получава следните документи:
- Договор
При извършване на първо плащане на туристическата услуга клиентът получава подписан и подпечатан договор, в който са описани подробно всички услуги, които ще ползва, вида стая, стойността на услугите, сроковете на плащане.

- Ваучер
Ваучерът е официален документ, който се представя на рецепцията на всеки хотел в България и чужбина. В него са описани всички услуги, които са туристите ще ползват.
- Фактура
Клиентът получава фактура за извършеното от него плащане – в брой или по банков път.
- Застраховка
За пътуване в чужбина всеки клиент получава и застраховка.
- Самолетен билет
При пътуване в чужбина със самолет клиентът има електронен самолетен билет. Клиентът получава разпечатка от резервационната система, която отразява детайлите на пътуването – час на тръгване и пристигане, номер на полет, име на летище, както и калкулацията на цената на билета с включена такса обслужване.
При настаняване на рецепцията се представя единствено и само ваучер и документ за самоличност ! Останалите документи са за клиента.

5. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ
В офисите на "Атлантис тур" ООД, бул. Васил Левски 128, гр София

БАНКОВА СМЕТКА:
"Атлантис тур” ООД
"ЮРОБАНК И Еф Джи България" АД (Пощенска банка)
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG91 BPBI 7940 1072 0246 01