• 20.06.-СПА уикенд във Върнячка баня, избор на хотел; 3 нощувки със закуски, една вечеря, транспорт, застраховка и посещения по програмата.

Други градове

Източни Родопи-Каменните гъби, Перперикон и Кърджали
Маршрут: София-Бухово-Каменните гъби-Перперикон-Кърджали-Татул-Бухово-София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 03.08.2024 г.


от: 155  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
  • Програма:
  • Първи ден, 03.08.: Отпътуване в 7.00 ч от гр.СОФИЯ, пл. Сточна гара; в 7.30 ч от Бухово - Културен дом; пътуване по маршрута в посока Перперикон със спирка за фотопауза на Каменните гъби- преди десетки милиони години в следствие на подводна вулканична дейност са се образували скалите – риолитови туфи. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на въздействието на дъжда, вятъра и слънцето и тези стихии оформили днешните им форми, прилични на гигантски гъби. Различните минерали в скалата са причина за разнообразните цветове и нюанси. Придължаване по маршрута и пристигане на ПЕРПЕРИКОН. Свободно време за разглеждане на светилището с местен водач. Перперикон-това са останки от старо селище, гробове, дворец, крепостни стени, храм, светилище - всичко е започнало преди хиляди години. Това не са просто руини на населено място - без всяко съмнение Перперикон е много повече - специално място - свещена скала за поклонници на Орфей, Дионис, Христос, мюсюлмани. Всички са вярвали в магическата енергия на това място, което все още крие много загадки. Отпътуване за Кърджали. Настаняване в хотел; вечеря в ресторанта на хотела по тристепенно меню; нощувка.
  • Втори ден, 04.08.: Закуска; освобождаване на хотела и в 09.00 ч отпътуване за Татул - светилище, което представлява скален масив с връх пресечена пирамида. Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар и триметров кладенец, както и множество изсичания с неизяснена цел по скалите. Продължаване по маршрута в посока Асеновград - престой в града за разходка, обяд или посещение на някоя от черквите, като например Храм „Света Богородица – Благовещение“ (Рибната църква), която се намира в близост до централната градска част. Отпътуване за Бухово и София, прибиране късно вечерта.


Минимален брой туристи за провеждане на пътуването: 40 човека.
Срок, в който ТО може да отложи пътуването без да дължи неустойка на потребителите поради недостатъчен брой туристи: 5 календарни дни преди началото на пътуването.
Срок и начин на плащане: 100 лв авансово при записване, доплащане до 5 работни дни преди датата на заминаване.
  • Условия за анулиране/ прекратяване на договора от страна на пътуващия:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.
Дата на последна актуализация на офертата и предварителната информация за ТП: 05.05.2024 г.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” в ЗК ЛевИнс АД - София, валидна до 31.05.2024 год.