• Отпътуванията се връщат на обичайното място - пл. храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище. *Отпътуване за Дидим - 08.09. - 13.00 ч от София, 14.00 ч от Златица, 14.15 ч от Пирдоп - автогара.*12.10. - Екскурзия до Дуръс, Албания - скритата перла на Европа, Потвърдена.

Други градове

Античен град Кабиле -Сливен - Нова Загора - Дом на Доброто/Коньово - Стара Загора
Маршрут: София - Кабиле - Сливен - Нова Загора - Коньово- Стара Загора- София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 140  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Програма
Първи ден:
София - Античен град Кабиле / до Ямбол/ - Сливен - Нова Загора
Отпътуване от София 07.00 ч., храм паметник "Ал. Невски", от страната на ул. "Оборище". Пътуване по магистрала Тракия по маршрут: София –Кабиле с кратка почивка по пътя.
Пристигане в
Археологически резерват Тракийски и античен град Кабиле“.
Разглеждане на обекта с беседа. Мястото е обявено за археологически резерват с национално значение през 1969 г. Първите проучвания в района са направени през 1912 г. Кабиле е един от обектите на Регионалния исторически музей в град Ямбол. Територията на археологическия резерват заема площ от над 600 дка.
Находките, открити при проучвания в района, са експонирани в археологическия музей към резервата. Разкопките на открито, които могат да бъдат разгледани, без да се заплаща входна такса, включват останки от базилики и църкви, от крепостни стени и обществени сгради.
Разглеждане на
манастир „Рождество на Пресвета Богородица“ в село Кабиле
на 1 км разстояние /Кабиленският манастир /. Манастирът е женски, а храмовият празник на 8-ми септември привлича много богомолци. Повечето посетители са водени от вярата, че аязмото на манастира ще им донесе здраве и дълголетие. Често изцелени се завръщат с щедри дарове за манастира.
Продължаване за
Сливен.
Свободно време за обяд и разходка в центъра на града.
След обяд - отпътуване за
Нова Загора.
Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика. Нощувка.

Втори ден:
Нова Загора - Дом на Доброто / с. Коньово/ - Стара Загора - София
Закуска. Отпътуване в посока
село Коньово за посещение на Mемориален комплекс Дом на Доброто,
посветен на Пророка на народа дядо Влайчо Желев. Комплексът отваря врати за 125-та годишнина от рождението му, през 2019 г. на 15 август.
Продължаване за
Стара Загора.
Свободно време за разглеждане на града и за обяд.
Интересни обекти за посещение в Стара Загора, които са част от Стоте национални туристически обекта, Български туристически съюз:
Античен форум „Августа Траяна“ – най-старият по нашите земи;
Неолитни жилища, Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора – 1877 г.“;
Регионален исторически музей.Още забележителности: Музей на религиите (Ески джамия) , Държавна опера– първата българска опера извън София. Новата сграда на Старозагорската опера е най-голямата на Балканския полуостров , Къща музей „Гео Милев“, Музей на бира Загорка и др. Над града се намира природен парк Аязмо, където се намира Старозагорска зоологическа градина и Ботаническа градина. Отпътуване за София. Попътно - спиране за почивка.Пристигане в София вечерта.