• Отпътуванията се връщат на обичайното място - пл. храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище. *Отпътуване за Дидим - 08.09. - 13.00 ч от София, 14.00 ч от Златица, 14.15 ч от Пирдоп - автогара.*12.10. - Екскурзия до Дуръс, Албания - скритата перла на Европа, Потвърдена.

Други градове

Уикенд в САНДАНСКИ
Маршрут: Средногорие-София-Преподобна Стойна-Мелник-Сандански-София-Средногорие

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 11.11.2023 г.


от: 192  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Елате с нас на 11 Ноември в Мелник, да се насладим заедно на разнообразието от вина, произведени в региона, на майсторлъшки мезета и да се поглезим на СПА в Сандански!
Програма:
  • 11.11., събота: В 7:00 ч. отпътуване от Пирдоп/ Златица, 08.00 от с.Елешница/ Бухово, 08.30 ч от София пл. Храм-паметник Александър невски, началото на ул. Оборище, в посока
с. ЗЛАТОЛИСТ, за посещение на черквата "Св. Георги",
построена през ХIХ век, където е прекарала по-голямата част от живота си пророчицата Преподобна Стойна. Свободно време за разходка в добре поддържания парк на комплекса.
Отпътуване за
гр. МЕЛНИК - най-малкият град в България.
Известен с уникална атмосфера, със запазени възрожденски къщи и крепости и разбира се, прочути винарски изби, където можете да се насладите на известното вино, от сорта "Широка мелнишка лоза", „Мелник 55“, както и други сортове грозде отглеждани в този район. Свободно време за обяд и разходка по кълдаръмените улички до известната Кордопулова къща с прочутата си винарна– построена през 1754 г., Пашовата къща - построена през 1815 г., днес в нея се помещава Историческия музей на града и Музея на виното, където ще можете да дегустирате и да закупите от хубавото, руйно червено вино. Посещение на Роженски манастир. В 15 ч. отпътуване за
гр. САНДАНСКИ и настаняване в хотел Спартак**** в центъра на града.
Свободно време за релакс в Спа центъра на хотела.
В 20 ч. – Вечеря в ресторанта на хотела.
Нощувка.

  • 12.11., неделя: Закуска на блок-маса.
Разходка в центъра и парка на Сандански, време за посещение на
археологическия музей в града, създаден 1936 год.
В 13 ч. отпътуване за София и съответните населени места; пристигане късния след обяд.

  • Информация за настаняването:
Хотел Спартак**** в центъра на Сандански, https://spahotelspartak.com.