• 24.02. - Еднодневна екскурзия до ОДРИН, за разходка и шопинг - пакетна цена 55 лв на човек, отпътуване от София, Бухово и Средногорие.*23.02. - ОДРИН, двудневна екскурзия, 1 нощувка със закуска в хотел в центъра на града, близо до пешеходната търговска улица и джамията Селимие - пакетна цена: 135 лв на човек. *ТРЕТИ МАРТ в Куршумлийска баня, две нощувки със закуски, една стандартна вечеря и една празнична, 02.03.-04.03.2024 год.; пакетна цена 459 лв на човек в двойна стая. *09.03. - САНДАНСКИ, отново в хотел Спартак 4зв, нощувка със закуска и вечеря в ресторанта на хотела; ограничени места.*23.03.- Първа пролет - УИКЕНД в етно село Стара планина, нощувка със закуска и вечеря с музика и настроение, пакетна цена за един човек от 175 лв при отпътуване от София.

Други градове

Eкскурзия в Северозапада, градове с многовековна история
Маршрут: София-гара Орешец-Белоградчик-Видин-София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 125  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Двудневна екскурзия Магията на Северозапада - красиви градове в България, с многовековна история, която започва преди двадесет и три века...
  • Период на провеждане: 19.08.-20.08.2023 г.
  • Програма:
Първи ден: Отпътуване в 07.00 ч от София, пл. Храм-паметник Алекс. Невски, началото на ул. Оборище; пътуваме по маршрута посока гара Орешец, където в близост се намира пещера Венеца; посещение на пещерата и продължаване по маршрута в посока Белоградчик - време за обяд и посещение на Белоградчишките скали. Посещението на обекта е с местен екскурзовод и отнема около час и половина.
Продължаване в посока Видин, пристигане в крайдунавския град, настаняване в хотел; нощувка.
Втори ден: Закуска; след закуска отправяне към Крепостта "Баба Вида" - безмълвен свидетел на миналите векове. В България няма изцяло запазена крепост с изключение на "Баба Вида". Чрез нея можем да погледнем в миналите векове, когато България е била наситена от подобни крепости. Крепостта е била използвана за жилище на местните владетели и никога не е падала в обсада. След посещението на Крепостта ще разгледаме Епиграфския център, лапидариум, който се намира в непосредствена близост и до Венецианският склад. Епиграфският център представлява археологически музей и е най-новият във Видин. Той се помещава в сградата на бивш турски склад. В музея са изложени 38 експоната - архитектурни елементи, надгробни паметници и други културни ценности. Предвидено време за разглеждане на двата обекта – около два часа.
Свободно време за ОБЯД в ресторант покрай река Дунав и разходка в ГРАДСКАТА ГРАДИНА - едно от любимите места на жителите и гостите на Видин. Разположена е по протежение на река Дунав и изграждана на етапи повече от столетие, започваща днес от колодрума до крепостта "Баба Вида" с внушителната дължина от близо 2км.
В следобедните часове отпътуване по обратния път, пристигане в София късно вечерта.