• 24.02. - Еднодневна екскурзия до ОДРИН, за разходка и шопинг - пакетна цена 55 лв на човек, отпътуване от София, Бухово и Средногорие.*23.02. - ОДРИН, двудневна екскурзия, 1 нощувка със закуска в хотел в центъра на града, близо до пешеходната търговска улица и джамията Селимие - пакетна цена: 135 лв на човек. *ТРЕТИ МАРТ в Куршумлийска баня, две нощувки със закуски, една стандартна вечеря и една празнична, 02.03.-04.03.2024 год.; пакетна цена 459 лв на човек в двойна стая. *09.03. - САНДАНСКИ, отново в хотел Спартак 4зв, нощувка със закуска и вечеря в ресторанта на хотела; ограничени места.*23.03.- Първа пролет - УИКЕНД в етно село Стара планина, нощувка със закуска и вечеря с музика и настроение, пакетна цена за един човек от 175 лв при отпътуване от София.

Турция - Чешме - любопитни факти

Чешме е спокойно  и тихо курортно място селище с уникална атмосфера. Основан е от Римляните през 196 г.п.р.Н.Е, като важно пристанище. Разположен е на върха на полуостров, част от залива на Измир (на 81 км. западно от града).

В превод Чешме означава "Фонтан", наименованието се дължи на изобилието от лечебни извори с топла вода. Освен с изворите, Чешме е известен с винепроизводството си природните красоти, белите пясъчни плажове и исторически забележителности. Разположението на селището го превръща в прекрасно място за практикуване на водни спортове като сърфинг и гребане с кану.

Това е една от най-красивите части на Турция, обградена от ясно лазурно синьо море, с пейзажи от смокини, ниви от анасон, сусам и артишок. В необезпокояваните и естествени приподни заливи можете да плувате и да се радвате на вашата почивка на море в Турция в абсолютна хармония с околната среда. Туристите и посетителите ще открият чудесни условия за настаняване в местните хотели, приятни крайбрежни ресторанти и множество спортни съоражения. От Чешме има ежедневни пътувания с ферибот до гръцкия остров Хиос. Чешме има международно пристанище, свързанос Измир посредством първокласна магистрала ( 80км).

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Нощният живот е приятен и забавен, особено в ресторантите, кафенетата и дискотеките по крайбрежната алея. Новопостроената марина разполага с всички удобства за собствениците на кораби и яхти. Ако желаете, можете да си наемете яхта и да разгледате прекрасната брегова линия на полуострова. Чешме е домакин на ежегоден международен певчески конкурс през юли, който в един от най - важните фестивали в Турция.

Чешме е известен със своите сладоледи с вкус на мастика и уникални препечени сандвичи. На първо място обаче са лазурните плажове, най - дългите по цялото Егейско крайбрежие, които карат посетителите да се връщат тук отново и отново.

       

 

 

 

  Хората тук са приветливи и гостоприемни, а удобствата в първопласните хотели приканват за една истинска почивка.

Генуезкия замък на Чешме с цвят на пчелен мед и чистите плажове го правят полулярен курортен град.

НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ: ЧЕШМЕ, ТУРЦИЯ