• 24.02. - Еднодневна екскурзия до ОДРИН, за разходка и шопинг - пакетна цена 55 лв на човек, отпътуване от София, Бухово и Средногорие.*23.02. - ОДРИН, двудневна екскурзия, 1 нощувка със закуска в хотел в центъра на града, близо до пешеходната търговска улица и джамията Селимие - пакетна цена: 135 лв на човек. *ТРЕТИ МАРТ в Куршумлийска баня, две нощувки със закуски, една стандартна вечеря и една празнична, 02.03.-04.03.2024 год.; пакетна цена 459 лв на човек в двойна стая. *09.03. - САНДАНСКИ, отново в хотел Спартак 4зв, нощувка със закуска и вечеря в ресторанта на хотела; ограничени места.*23.03.- Първа пролет - УИКЕНД в етно село Стара планина, нощувка със закуска и вечеря с музика и настроение, пакетна цена за един човек от 175 лв при отпътуване от София.

Етно село Стара планина

Етно село Стара планина е сгушено между красиви водопади, спиращи дъха пейзажи, величествени каньони и ценни исторически и религьозни паметници. Разположено само на 120 км от София, то предлага всичко от което се нуждаете за вашия уикенд, семейна почивка или празненство.

В непосредствена близост на етно село „Стара планина” се намира водопадът Бигар или Бигрен поток, който е със статут на хидроложки природен паметник. На мястото съществува маркирана пешеходна и колоездачна алея с дължина 3 км, която върви покрай течението на Бигрен поток и манастира „Св. Онуфрий”. Изворът на Бигрен поток се намира на около триста метра нагоре по реката от варовиковите басейни и сред местните е известен като „лудо врело” („лудият извор”). От неговата студена и наситена с минерали вода, през падналите клони, стъбла и листа, се утаява варовик, създавайки прегради и образувайки след това малки езерца. Бигар се хваща за масата на дърветата във водата и прави непробиваема дига, зад която възниква езерце. От него водата изтича до следващата преграда в речното корито, като отново се утаява и създава нова дига и езеро. В участъка над и под езерата някога е имало дванайсет воденици за мелене на жито.

https://vestnikpriatel.com/wp-content/uploads/2014/06/Izkachvane-na-Midjur.jpg  

Близо до етно селото се намира и водопадът Пиля. Със своите 64 метра той е втори по височина в Сърбия. Темският манастир „Свети Георги“ се намира на три километра по течението на река Темска. Иизграден е през XIV век върху основите на храма от XI век. През деветнадесети век тук е основана първо училище в околността. Днес е женски манастир и е под егидата на UNESCO.

Само на 27 километра от етно селото се намира и известният сръбски зимен курорт Бабин зуб, в подножието на връх Миджур.