• 20.06.-СПА уикенд във Върнячка баня, избор на хотел; 3 нощувки със закуски, една вечеря, транспорт, застраховка и посещения по програмата.

Екскурзии в Европа

Босна и Херцеговина - загадка и реалност, природни феномени
Маршрут: София - Сараево-Мостар-Сараево-Крушевац-София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 299  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – автобусна екскурзия
(3 дни / 2 нощувки / 2 закуски/ 2 вечери)

Програма:
  • Първи ден: София – Сараево
Отпътуване от София в 06.00 ч, продължаване по маршрута към ГКПП Калотино и транзитно пътуване през Р. Сърбия: Ниш – Кралево – Чачак – Ужице. Влизане на територията на Р. Босна и Херцеговина. Пристигане в САРАЕВО; настаняване в хотел; вечеря; нощувка.
  • втори ден: Сараево – Мостар – Сараево (310 км)
Закуска. След закуска панорамна обиколка на Сараево: моста на Айфел и историческия мост, на който е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Отпътуване за град МОСТАР. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. известният „Стари мост”от 16 в. (UNESСO) над р. Неретва, живописните квартали в Стария град, събрали в едно и отоманско, и австро-унгарско, и средиземноморско влияние. Връщане в Сараево. Нощувка.
Трети ден: Сараево – Крушевац – София
Закуска. Напускане на хотела и в 10.00 ч отпътуване за България. Попътно спирка за разглеждане на КРУШЕВАЦ, свободно време за късен обяд и разходка из Лазарев град. Продължаване по маршрута и пристигане в София късно вечерта.

  • Референции за програмата: Това е програма, която предлага да опознаем малка част от Босна и Херцеговина, която остава твърде „далечна” и непозната за нас българите. Целта на това пътуване е да покаже големите природни красоти на страната, нейното богато и живо археологическо и историческо наследство, както и една дори и доста ексцентрична идея, съществуваща може би само като красива фантазия у своя автор и неговите последователи... И всичко това в съчетание с модерната и съвременна действителност, характерни за тази страна.