• 16.03. - Турция - Потвърдена! тридневна екскурзия в Текирда, настаняване в хотел Гранбела 4 зв, две нощувки със закуски, цена: 219 лв; *21.09. - Турция - Кападокия, автобусна екскурзия, 7 дни, 5 нощувки със закуски и вечери, цена: 494 лв. на човек за записване до 31.03.

Екскурзии в Турция

Уикенд в ТЕКИРДА - градът на Златната ракия
Маршрут: София-Пловдив-Одрин-Текирда-София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 219  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
ПРОГРАМА:
  • Първи ден: Отпътуване в 01,00 ч. от пл. ”Ал Невски”, гр. София; пътуване по маршрута с попътно качване на туристи от Пловдив и Димитровград; преминаване на граничен пункт ГКПП Капитан Андреево. Рано сутринта пристигане в гр.Одрин, посещение на Борсата за перилни препарати. Отпътуване за Текирда, по-известен в историята като РОДОСТО – един от най-старите градове в Мраморноморския регион на европейска Турция. Разходка в центъра, посещение на търговски комплекс ”Текира” и пазара - в четвъртък е пазарен ден в града. Настаняване в хотела - за дата 16.03. е потвърдено настаняване в хотел Granbella. Вечерта ще имате възможност да посетите някой от крайбрежните ресторанти и да дегустирате прочутите кюфтенца на Текирда и анасоновата ракия, носеща същото име.

  • Втори ден: Закуска. Свободен ден за разглеждане забележителностите на града, за разходка по красивия крайбрежен булевард, за пазаруване в десетките магазини на търговската улица или МОЛ Текира.

  • Трети ден: Закуска; в 09.30 часа отпътуване в посока Чорлу и Люлебургас - посещение на специализиран магазин за спално бельо/ домашен текстил с марката ”ТАЧ” към фабриката на “Чорлу холдинг”. Престой ок час/ час и половина, продължаване по маршрута за България с престой в центъра на Одрин; пристигане в София късно вечерта.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...
През септември 2021 известният Ориент експрес отново пропътува маршрута, но този път от Текирда до Венеция. Близо 100-те пътника на влака са потеглили от станция Черкезкьой на окръг Текирда на 4 дневно пътуване, придружавани и обгрижвани от 43 служителя.
Маршрутът му включва румънската столица Букурещ, столицата на Унгария Будапеща и след кратък престой и в австрийската столица Виена, композицията пристига във Венеция.
Първият влак Ориент Експрес потегля през 1883 година от Страсбург за Букурещ.
Ориент Експрес е вдъхновил редица западни писатели като Агата Кристи и Алфред Хичкок. След приключването на строежа на тунела Симплом, свързващ Италия и Швейцария, името на експреса и следваният от него маршрут се променят и композицията е потегляла от Париж и е достигала до Истанбул, преминавайки през Венеция и Триест.
От 1998 година насам, влакът Ориент Експрес пристига всеки септември в Истанбул.