• 24.02. - Еднодневна екскурзия до ОДРИН, за разходка и шопинг - пакетна цена 55 лв на човек, отпътуване от София, Бухово и Средногорие.*23.02. - ОДРИН, двудневна екскурзия, 1 нощувка със закуска в хотел в центъра на града, близо до пешеходната търговска улица и джамията Селимие - пакетна цена: 135 лв на човек. *ТРЕТИ МАРТ в Куршумлийска баня, две нощувки със закуски, една стандартна вечеря и една празнична, 02.03.-04.03.2024 год.; пакетна цена 459 лв на човек в двойна стая. *09.03. - САНДАНСКИ, отново в хотел Спартак 4зв, нощувка със закуска и вечеря в ресторанта на хотела; ограничени места.*23.03.- Първа пролет - УИКЕНД в етно село Стара планина, нощувка със закуска и вечеря с музика и настроение, пакетна цена за един човек от 175 лв при отпътуване от София.

Екскурзии в Турция

Уикенд в ТЕКИРДАГ
Маршрут: Самоков-София-Пловдив-Текирда-Одрин-София-Самоков

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 25.04.2024 г., 24.10.2024 г.


от: 250  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
ПРОГРАМА:
  • Първи ден, 25.04.: Отпътуване в 00,30 ч. от София, пл. Сточна гара, пътуване по магистрала Тракия; преминаване на граничен пункт ГКПП Капитан Андреево. Първо спиране за ок час и половина за посещение на магазина на ТАЧ. Продължаване по маршрута и пристигане в града на Мраморно море преди обяд; настаняване в хотела след 14.30 часа. Нощувка.
  • Втори ден, 26.04.: Закуска; ден за опознаване на РОДОСТО, един от най-старите градове в Мраморноморския регион на европейска Турция. Разходка в центъра и по крайморската алея, за да се потопите в атмосферата и да посетите някои от зебележителностите на града - ок 2 часа. Вечерта ще имате възможност да посетите някой от крайбрежните ресторанти и да дегустирате прочутите кюфтенца на Текирда и анасоновата ракия, носеща същото име.
  • Трети ден, 27.04.: Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване по обратния маршрут със спиране за ок час и половина в Люлебургас и за ок час в центъра на Одрин за обяд.
Продължаване по маршрута, пристигане в София късно вечерта.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...
През септември 2021 известният Ориент експрес отново пропътува маршрута, но този път от Текирда до Венеция. Близо 100-те пътника на влака са потеглили от станция Черкезкьой на окръг Текирда на 4 дневно пътуване, придружавани и обгрижвани от 43 служителя.
Маршрутът му включва румънската столица Букурещ, столицата на Унгария Будапеща и след кратък престой и в австрийската столица Виена, композицията пристига във Венеция.
Първият влак Ориент Експрес потегля през 1883 година от Страсбург за Букурещ.
Ориент Експрес е вдъхновил редица западни писатели като Агата Кристи и Алфред Хичкок. След приключването на строежа на тунела Симплом, свързващ Италия и Швейцария, името на експреса и следваният от него маршрут се променят и композицията е потегляла от Париж и е достигала до Истанбул, преминавайки през Венеция и Триест.
От 1998 година насам, влакът Ориент Експрес пристига всеки септември в Истанбул.