• Отпътуванията се връщат на обичайното място - пл. храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище. *Отпътуване за Дидим - 08.09. - 13.00 ч от София, 14.00 ч от Златица, 14.15 ч от Пирдоп - автогара.*12.10. - Екскурзия до Дуръс, Албания - скритата перла на Европа, Потвърдена.

Екскурзии в Турция

Уикенд в ТЕКИРДА
Маршрут: София-Средногорие-Пловдив-Текирда-Одрин-Средногорие-София

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 18.11.2023 г.


от: 250  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
ПРОГРАМА:
  • Първи ден, 18.11.: Отпътуване в 00,30 ч. от София, пл. храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище, 01.20 ч от Челопеч, 01.45 ч от Златица, 01.55 от Пирдоп; излизане на магистрала Тракия през с.Труд и продължаване по маршрута; преминаване на граничен пункт ГКПП Капитан Андреево. Първо спиране за ок час и половина за посещение на магазина на ТАЧ. Продължаване по маршрута и пристигане в града на Мраморно море преди обяд; настаняване в хотела след 14.30 часа. Нощувка.
  • Втори ден, 19.11.: Закуска; ден за опознаване на РОДОСТО, един от най-старите градове в Мраморноморския регион на европейска Турция. Разходка в центъра и по крайморската алея, за да се потопите в атмосферата и да посетите някои от зебележителностите на града - ок 2 часа. Вечерта ще имате възможност да посетите някой от крайбрежните ресторанти и да дегустирате прочутите кюфтенца на Текирда и анасоновата ракия, носеща същото име.
  • Трети ден, 20.11.: Закуска, освобождаване на хотела и в 11.00 часа отпътуване по обратния маршрут със спиране за ок час и половина в центъра на Одрин за обяд.
Продължаване по маршрута, пристигане в София късно вечерта.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...
През септември 2021 известният Ориент експрес отново пропътува маршрута, но този път от Текирда до Венеция. Близо 100-те пътника на влака са потеглили от станция Черкезкьой на окръг Текирда на 4 дневно пътуване, придружавани и обгрижвани от 43 служителя.
Маршрутът му включва румънската столица Букурещ, столицата на Унгария Будапеща и след кратък престой и в австрийската столица Виена, композицията пристига във Венеция.
Първият влак Ориент Експрес потегля през 1883 година от Страсбург за Букурещ.
Ориент Експрес е вдъхновил редица западни писатели като Агата Кристи и Алфред Хичкок. След приключването на строежа на тунела Симплом, свързващ Италия и Швейцария, името на експреса и следваният от него маршрут се променят и композицията е потегляла от Париж и е достигала до Истанбул, преминавайки през Венеция и Триест.
От 1998 година насам, влакът Ориент Експрес пристига всеки септември в Истанбул.