• 20.06.-СПА уикенд във Върнячка баня, избор на хотел; 3 нощувки със закуски, една вечеря, транспорт, застраховка и посещения по програмата.

Екскурзии в Турция

Уикенд в ТЕКИРДАГ
Маршрут: Самоков-София-Люлебургас-Текирдаг-Одрин-София-Самоков

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 24.10.2024 г.


от: 265 
Програма
Цени
Важно е да знаете
ПРОГРАМА:
  • Първи ден, 24.10.: Отпътуване в 01,00 ч. от София, пл. Сточна гара, пътуване по маршрута според мястото на отпътуване; преминаване на граничен пункт ГКПП Капитан Андреево. Първо спиране за ок час и половина за посещение на магазина на ТАЧ. Продължаване по маршрута и пристигане в града на Мраморно море преди обяд; време за посещение на градския пазар - четвъртък е пазарен ден в Текирдаг; настаняване в хотела след 14.30 часа. Нощувка.
  • Втори ден, 25.10.: Закуска; ден за опознаване на РОДОСТО, един от най-старите градове в Мраморноморския регион на европейска Турция. Разходка в центъра и по крайморската алея, за да се потопите в атмосферата и да посетите някои от зебележителностите на града - ок 2 часа. Вечерта ще имате възможност да посетите някой от крайбрежните ресторанти и да дегустирате прочутите кюфтенца на Текирда и анасоновата ракия, носеща същото име.
  • Трети ден, 26.10.: Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване по обратния маршрут със спиране за ок час и половина в центъра на Одрин за обяд.
Продължаване по маршрута, пристигане в София късно вечерта.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...
През септември 2021 известният Ориент експрес отново пропътува маршрута, но този път от Текирда до Венеция. Близо 100-те пътника на влака са потеглили от станция Черкезкьой на окръг Текирда на 4 дневно пътуване, придружавани и обгрижвани от 43 служителя.
Маршрутът му включва румънската столица Букурещ, столицата на Унгария Будапеща и след кратък престой и в австрийската столица Виена, композицията пристига във Венеция.
Първият влак Ориент Експрес потегля през 1883 година от Страсбург за Букурещ.
Ориент Експрес е вдъхновил редица западни писатели като Агата Кристи и Алфред Хичкок. След приключването на строежа на тунела Симплом, свързващ Италия и Швейцария, името на експреса и следваният от него маршрут се променят и композицията е потегляла от Париж и е достигала до Истанбул, преминавайки през Венеция и Триест.
От 1998 година насам, влакът Ориент Експрес пристига всеки септември в Истанбул.