• 22.05. - Източна и Западна Тракия, пет дни, 4 нощувки, пакетна цена от 475 лв на човек; *01.06. - Дойранско езеро, два дни, нощувка със закуска и вечеря, пакетна цена от 218 лв на човек.

Екскурзии в Турция

Кападокия - уникално историческо и културно наследство
Маршрут: София - Истанбул-Анкара - Соленото езеро - Юргюп - Гьореме - Ючхисар -Каймакль – Коня - Бурса - София

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 21.09.2024 г.


от: 699  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
  • ПРОГРАМА:
  • 1 ден - Отпътуване от София в 06.00 ч, от пл Сточна гара; 06.30 ч от гр.Бухово - Културен дом; пътуване по маршрута посока ГКПП Кап Андреево. Преминаване през ГКПП Кап. Андреево - Капъ куле. Първа нощувка в ИСТАНБУЛ - град на два континента.
  • 2 ден –  Ранна закуска; отпътуване за АНКАРА. При пристигане - туристическа програма в град Анкара - столица на Република Турция, с екскурзовод на български език - един от най-оживените градове в страната - Мавзолея на Ататюрк, Националният площад с конната статуя на Ататюрк, калето и др. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Настаняване в хотел 3*; вечеря; нощувка.
  • 3 ден - АНКАРА – Кападокия
Закуска. Отпътуване за района на КАПАДОКИЯ. Фото пауза при соленото езеро - Туз Гьолу/Соленото езеро/, разположено на 905 м надморска височина. Възможност за снимки и закупуване на сувенири. Пристигане в Кападокия. Кратка туристическата програма, с местен екскурзовод на български език. Посещение на подземния град КАЙМАКЛЪ – най - големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива, свързани с тунели. Разглеждане на ЮРГЮП – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хeтите. Разглеждане на Червената долина на Дервент. Посещение на емблематичната местност ЗЕЛВЕ – с три долини и с няколкото селища от жилища в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на “Въртящите се дервиши “. Нощувка.
  • 4 ден –Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане/ полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Програмата продължава с целодневна разходка из Кападокия, с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Посещение на долината на ГЬОРЕМЕ (UNESCO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите християни, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град УЧХИСАР с неговата цитадела, от върха на която човешкия поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане – посещение на представление с ориенталски танци с напитки и ядки. Нощувка.
  • 5 ден – Закуска. Отпътуване за КОНЯ, разположен в Централен Анадол, където е живял и творил прочутият ислямски философ и мистик Мевляна Джеляледдини Руми. Коня съчетава по удивителен начин древност и съвремие. Разглеждане на града с един от най – посещаваните музеи в Турция – Музея на МЕВЛЯНА, където е и неговия съркофаг, разположен под красив тюркоазен купол. Свободно време за разходка и снимки. Настаняване в хотел 3*; вечеря и нощувка.
  • 6 ден – Закуска. Отпътуване за БУРСА; късният следобяд настаняване  в  хотел в Бурса. Свободно  време; вечеря и  нощувка.
  • 7 ден – Закуска. Кратка туристическа разходка в Бурса и посещение на известния дълъг пазар. Отпътуване за България; пристигане  в  София след полунощ.