• 16.03. - Турция - Потвърдена! тридневна екскурзия в Текирда, настаняване в хотел Гранбела 4 зв, две нощувки със закуски, цена: 219 лв; *21.09. - Турция - Кападокия, автобусна екскурзия, 7 дни, 5 нощувки със закуски и вечери, цена: 494 лв. на човек за записване до 31.03.

Екскурзии в Турция

Одрин – двудневна екскурзия с автобус
Маршрут: София - Одрин - София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 125  лв.
Програма
Цени
Видео
Важно е да знаете
Съчетание от култура, разходка, шопинг и докосване до екзотичните вкусове на Ориента
Маршрут: София – Одрин /Меджидие мост, джамия Селимие/- София
  • Първи ден: Отпътуване от София в 01.00 ч от началото на улица Оборище, между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски; нощен преход. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево - Капъкуле. Пътуването продължава в посока Одрин; пристигане рано сутринта и първо спиране на борсата, от където може да закупите перилни препарати, маслини и други стоки на изгодни цени. След това се отправяме към хотела за настаняване - ако има възможност настаняването става при пристигане. Свободен следобяд за посещение на петъчния пазар, за разходка до Меджидие мост - мястото, където образно трите реки се събират и река Марица продължава пътя си и се влива в Бяло море. Това е географска забележителност – с двата стари моста, които се използват и до наши дни, с прекрасните гледки от крайречните кафенета и ресторантчета, в близост до градската градина на Одрин – любимо място на местните жители и гостите на града през летния сезон. Имате целия следобяд и за разглеждане на централната градска част - закрития пазар и на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Нощувка.
  • Втори ден: Закуска; освобождаване на хотела и в 09.30 ч отпътуване за посещение на синия пазар, Марги аутлет и МОЛ Ераста; време за обяд; отпътуване за България; връщане в София късно вечерта.

Какво не трябва да пропускаме да опитаме?
Прочутият специалитет на Одрин- таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта.