• Отпътуванията се връщат на обичайното място - пл. храм-паметник Александър Невски, началото на ул. Оборище. *Отпътуване за Дидим - 08.09. - 13.00 ч от София, 14.00 ч от Златица, 14.15 ч от Пирдоп - автогара.*12.10. - Екскурзия до Дуръс, Албания - скритата перла на Европа, Потвърдена.

Екскурзии с автобус

Одрин – двудневна екскурзия с автобус
Маршрут: София-Бухово-с.Елешница-Средногорие-Одрин-Средногорие-с.Елешница-Бухово-София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 01.12.2023 г.


от: 135  лв.
Програма
Цени
Видео
Важно е да знаете
Съчетание от култура, разходка, шопинг и докосване до екзотичните вкусове на Ориента
Маршрут: София-Бухово-с.Елешница-Средногорие-Одрин-Средногорие-с.Елешница-Бухово-София
  • Първи ден: Отпътуване от София в 00.00 ч от началото на улица Оборище, между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски; взимане на туристи от населените места по маршрута; нощен преход. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево - Капъкуле. Пътуването продължава в посока Одрин; пристигане рано сутринта и първо спиране на борсата, от където може да закупите перилни препарати, маслини и други стоки на изгодни цени. След това се отправяме към хотела за настаняване - ако има възможност настаняването става при пристигане. Свободен следобяд за посещение на петъчния пазар, за разходка до Меджидие мост - мястото, където образно трите реки се събират и река Марица продължава пътя си и се влива в Бяло море. Това е географска забележителност – с двата стари моста, които се използват и до наши дни, с прекрасните гледки от крайречните кафенета и ресторантчета, в близост до градската градина на Одрин – любимо място на местните жители и гостите на града през летния сезон. Имате целия следобяд и за разглеждане на централната градска част - закрития пазар и на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Нощувка.
  • Втори ден: Закуска; освобождаване на хотела и в 09.30 ч отпътуване за посещение на синия пазар, Марги аутлет и МОЛ Ераста; време за обяд; отпътуване за България; връщане в София късно вечерта.

Какво не трябва да пропускаме да опитаме?
Прочутият специалитет на Одрин- таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта.