Балнео и СПА хотели

Организирана СПА почивка в Интерхотел Сандански
Маршрут: София-Рупите- Сандански-Мелник - София

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:


от: 399  лв.
Програма
Цени
Важно е да знаете
Програма на пътуването:

Първи ден, 09.02.:
Отпътуване в 07.00 ч от София, храм - паметник Алекс. Невски; пътуване посока
местността Рупите,
където има минерален извор с гореща вода. За това място пророчицата Ванга казваше, че било ключът към разгадаването на древното ни минало.Местността е в подножието на Кожух планина с лековит горещ извор. Според Ванга тук е имало град погълнат заедно с жителите му от застиналия днес вулкан Кожух планина. Тук е издигната църквата „Св.Петка” по инициатива на Пророчицата и със средствата, дарени от много българи и чужди граждани. Продължаване по маршрута и пристигане в Сандански, настаняване в хотела; първа услуга – нощувка.
От 10.02. до 13.02.2020 г.:
Закуска; дни за пълен релакс и ползване на СПА услугите в хотела. В тези дни се организират следните
еднодневни екскурзии с допълнително заплащане и мин 12 човека желаещи:
до Солун - 30 лв на човек,
до Струмица с разглеждане на два манастира: 22 лв на човек,
до гр. Серес и Серски манастир – 22 лв на човек.
Графикът на провеждане на екскурзиите се уточнява в края на месец януари и записването става преди началото на пътуването.
Шести ден, 14.02.:
Закуска; в 10.00 часа освобождаване на стаите и отпътуване за
Мелник –
какво по-подходящо време да посетим Мелник от Празника на Любовта и Виното. Време за разглеждане на най-малкия град в България и обяд. Известен със запазената възрожденска архитектура и червеното вино. Гъстата рубинена течност е прославила през последните 3-4 века Мелник в цяла Европа. Тежки кервани натоварени с бурета и мехове заминавали за странство. В замяна от там пристигали луксозни стоки за бита. Никак не е чудно, че в някои от богатите къщи освен резбовани тавани със слънца, оджаци и миндери, имало дори домашни театрални сцени. От онова време са известните и днес къщи като Кордопуловата (1758 г.), Ибрахимбеговата, Сандакчиевата, Паскалевата, Лабовата. Продължаване по маршрута и пристигане в София вечерта.