Кратки екскурзии

ОДРИН – двудневна екскурзия с автобус
Маршрут: София - Одрин - София

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 21.08.2020 г.


от: 115  лв.
Програма
Цени
Видео
Важно е да знаете
Съчетание на култура, разходка, шопинг и докосване до екзотичните вкусове на Ориента

Маршрут: София – Одрин /Музеят на медицината, църква"Св.Св.Константин и Елена", джамия Селимие/- София

Първи ден:
Отпътуване от София, в 06.00 ч от началото на улица Оборище, между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево - Капъкуле. Пътуването продължава по посока Одрин. Туристическа програма в Одрин: посещение на Музея на медицината, строен в периода 1484-1488 г., образец на ранноосманската архитектура. Комплексът е включвал джамия, имарет, две болници - за телесно и умственоболни лекувани по най-новите методи за времето си /ароматерапия, терапия с музика, вода и т.н., медресе (медицинско училище), основно училище, двоен хамам, кухни, пекарна, хамбари и воденици. Получава наградата за “Най-добър музей на здравето в Европа” през 2004 година. Разглеждане на българската църква "Св.Св.Константин и Елена". Посещение на най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Свободно време за обяд и шопинг. Настаняване в хотела; нощувка.

Втори ден:
Закуска; Посещение на борса за перилни препарати и подправки; Свободно време в града за посещение на закрития пазар;В късния следобяд – отпътуване за България; Връщане в София късно вечерта.

Какво не трябва да пропускаме да опитаме?
Прочутият специалитет на Одрин- таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта. Най-вкусен е до Джамията Селимие, именно там ще имате възможност за обяд- като разбира се сте свободни да изберете и друго място за обяд.